Vakantie in Zeeland: dagje strand in Westkapelle

Zeeland is een van de provincies waar je naartoe kunt als je op vakantie in Nederland graag wil genieten van zee en strand. In Zeeland vind je, verspreid over de hele kustlijn, een groot aantal leuke, gezellige en bijzondere badplaatsen waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand.

Een van die leuke plaatsen om tijdens je vakantie in Zeeland te bezoeken is Westkapelle. Naast een prachtig strand kun je in Westkapelle ook prachtig wandelen, lekker eten, fietsen of het Dijk- en Oorlogsmuseum bezoeken.

Het centrum van Westkapelle - dagje uit aan het strand.

Het centrum van Westkapelle – dagje uit aan het strand.

Westkapelle

Westkapelle is een dorp in de gemeente Veere. Die gemeente maakt op haar beurt weer deel uit van het Zeeuwse eiland Walcheren. In vroeger tijden was Westkapelle een gesloten gemeenschap. Vandaag de dag is het dorp een geliefde bestemming voor mensen die hun vakantie in Nederland willen doorbrengen.

Westkapelle biedt een prachtig strand waar het, zeker als het mooi weer is, goed toeven is. Zowel voor een dagje uit naar het strand met de kinderen als met je partner of een groep volwassenen is het strand in Westkapelle zeer de moeite waard.

Meer dan alleen strand

Westkapelle is vooral bekend vanwege haar prachtige stranden met leuke paviljoens en eettentjes. In en rond het dorp kun je echter ook andere leuke uitstapjes maken. Zo is de vuurtoren van Westkapelle een ware bezienswaardigheid.

Ook de vijf kilometer lange zeedijk, die het dorp en de omliggende landerijen tegen hoog water moet beschermen, is een bezoekje meer dan waard. Deze dijk was, voor de voltooiing van de Deltawerken, het teken in Nederland van de strijd tegen het water.

Ben je op vakantie in Nederland en breng je deze vakantie door in Zeeland, Noord-Brabant of Zuid-Holland? Dan is Westkapelle erg geschikt voor een leuk dagje weg. Het dorp is per auto goed te bereiken. Houd op mooie dagen wel rekening met files richting de Zeeuwse stranden.