Dagje weg in Zeeland: winkelen en strand in Vlissingen

Ben je op vakantie in het zuid-westen van Nederland en wil je een dagje weg in Zeeland? Of wil je gewoon een leuk daguitstapje maken in de provincie Zeeland waarbij zowel het strand als een stad bezocht kunnen worden? Neem dan de auto of de trein naar Vlissingen. Vlissingen is een van de leukste steden in de provincie Zeeland: zowel voor strandliefhebbers als voor mensen die een dagje weg willen om leuk te winkelen.

Dagje weg in Zeeland: winkelen en het strand

Dagje weg in Zeeland: winkelen en het strand

Strand en stad

Vlissingen is gelegen aan de zuidkant van het eiland Walcheren. De stad is populair onder toeristen omdat het strand vanuit het centrum van de stad eenvoudig bereikbaar is. Je kunt dus lekker winkelen en dag afsluiten op het strand of aan de gezellige boulevard. Het winkelaanbod in Vlissingen is relatief groot. Naast filialen van de bekende ketens vind je in het centrum ook leuke winkeltjes van particuliere eigenaren. Je kunt hier bijvoorbeeld leuke kleding kopen die de grote winkelketens niet in hun assortiment hebben.

Het windorgel op de boulevard van Vlissingen nabij het strand.

Het windorgel op de boulevard van Vlissingen.

Vanuit het centrum loop je in korte tijd naar de twee kilometer lange strandboulevard (wetenswaardigheidje: Vlissingen heeft de langste strandboulevard van Nederland). Daar kun je heerlijk op een terrasje zitten en genieten van een hapje of drankje. Ook kun je natuurlijk gelijk het strand op: het strand in Vlissingen ligt praktisch in de stad. De twee grootste stranden van Vlissingen, het Badstrand en het Nollestrand, staan het hele strandseizoen onder bewaking van strandwachten: je kunt er dus veilig genieten van de strand, de zee en de zon. Meer informatie over de stranden in Vlissingen op de website van de Gemeente Vlissingen.

Uiteraard kun je op en bij de boulevard op verschillende plekken ook lekker eten en drinken: de meeste restaurants en eetcafés zijn alle dagen van de week geopend. Sommige van deze eetgelegenheden zijn op zondag en/of maandag gesloten. Je kunt in Vlissingen heerlijk dineren of gewoon lekker eten voor elk budget.

Leuke dingen in Vlissingen

Naast een dagje strand/ winkelen kun je in Vlissingen ook een aantal andere leuke dingen doen. Zo vind je op de boulevard een standbeeld van Michiel de Ruijter en kun je vanaf de boulevard de grote zeeschepen onderweg naar Antwerpen bijna aanraken.

Verder kun je een bezoek brengen aan het MuZEEum, een museum waar je alles kunt leren over de maritieme geschiedenis van Zeeland en de stad Vlissingen. Het MuZEEum is gelegen in het Lampsinshuis, het huis van de 17e eeuwse reder Cornelis Lampsins.

Ook het attractiepark het Arsenaal is een goede tip voor een leuk dagje weg. Zeker bij kinderen zal dat park met diverse attracties die te maken hebben met de zee en het varen op schip in de smaak vallen. Het Arsenaal vind je vlakbij de boulevard.