Dagje weg in Zeeland: vissen op de Oosterschelde

De kustprovincies van Nederland bieden ontzettend veel leuke activiteiten voor een dagje weg in eigen land. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dag of avond vissen op de Ooster- en Westerschelde in Zeeland? Op mooi rustig water met een zonnetje erbij een paar leuke vissen vangen is gewoon ontzettend leuk.

Een dagje vissen op de Oosterschelde of Westerschelde is leuk voor een dagje weg met volwassenen. Maar ook voor kinderen is een dagje vissen natuurlijk geweldig. Hou er wel rekening mee dat een dag vissen ook echt een dag duurt. Je bent minsten 6 uur op pad en voor jonge kinderen is dat best lang.

Een leuk dagje weg: zeevissen op de Oosterschelde.

Een leuk dagje weg: zeevissen op de Oosterschelde.

Het hele jaar door

Vissen op de Oosterschelde kan het hele jaar door. En omdat de Oosterschelde en de Westerschelde redelijk beschut liggen zijn er weinig golven waardoor de kans op zeeziekte een stuk kleiner is dan bij het zeevissen op volle zee.

Verder is Zeeland de provincie in Nederland met de meeste zon-uren, dus ook met een lekker zonnetje zit het vaak goed. Denk er wel aan dat je goede bescherming tegen de zon meeneemt als deze volop schijnt. Een petje en zonnebrandcrème zijn absoluut aan te raden.

Vangsten Oosterschelde

De vangsten op de Oosterschelde zijn vaak goed.

De vangsten op de Oosterschelde zijn vaak goed.

De vangsten op de Oosterschelde en Westerschelde zijn vaak goed. Wat opvalt is het formaat van de vis. Over het algemeen zijn de vissen die je hier vangt een maatje kleiner.

Toch is de kans op maatse vis, vis die legaal mee naar huis genomen mag worden, best groot. Je vangt op de Ooster- en Westerschelde vooral schol, tong en bot. Maar ook de kans op schar en andere kleinere platvissen is groot.

Verder heb je kans om op de Oosterschelde zeeduivel, paling, makreel en kabeljauw te vangen. Ook zeebaars wordt af en toe gevangen. Hou wel rekening met het feit dat deze vissoorten niet allemaal mee naar huis mogen. Zeker kleinere vissen moet je terug gooien.

Waar kun je boeken

Een groot aantal bedrijven en booteigenaren biedt arrangementen aan voor een dagje vissen op de Oosterschelde, de Westerschelde en het Grevelingenmeer. Gebruik Google voor een leuke aanbieding of hou kortingswebsites in de gaten.

Ook kun je met een groepje mensen een boot huren en zelf varen. Hou er wel rekening mee dat je een redelijk ervaren kapitein meebrengt.