Dagje uit of vakantie in Zuid-Holland

Vakantie in Zuid-Holland

Zuid-Holland

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland. Ondanks, of juist dankzij, deze hoge bevolkingsdichtheid kun je in Zuid-Holland een heerlijke vakantie in Nederland doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige stranden die de provincie rijk is. Maar ook de vele steden die van grote culturele en historische waarde zijn bieden de vakantieganger in Nederland genoeg mogelijkheden voor een dagje uit, weekendje weg of vakantie in Nederland.

Een vakantie of dagje uit in Zuid-Holland staat garant voor plezier: de provincie biedt namelijk voor ieder wat wils. Wil je weg met de kinderen? Bezoek het Corpus museum in Leiden. Wil je lekker fietsen of wandelen? Bezoek dan het duingebied ten westen van Wassenaar. En over een dagje winkelen in Zuid-Holland hoeven we hier niet eens te beginnen: dat kan in een van de vele grote steden in de provincie.

Ligging van Zuid-Holland

Zuid-Holland maakte van oorsprong samen met Noord-Holland deel uit van de provincie Holland. In 1840 werden beide provincies door een wijziging in de grondwet uit elkaar gehaald. Hierdoor werd Noord-Holland een aparte provincie die in het noorden nog steeds grenst aan Noord-Holland. In het oosten wordt Noord-Holland begrenst door de provincies Brabant, Utrecht en Gelderland terwijl de zuidkant van Noord-Holland grenst aan de provincie Zeeland. De westkant van de provincie wordt tenslotte gevormd door de Noordzee.

Door haar centrale ligging is Zuid-Holland uitstekend te bereiken per trein of per auto. Voor voor mensen die in de Randstad wonen is een dagje uit naar Zuid-Holland prima mogelijk. Woon je verder weg dan is een weekendje weg leuker.

Dagjes uit en toeristische tips voor Zuid-Holland

Het aanbod aan activiteiten in Zuid-Holland is enorm groot. Wil je ideeën op doen voor leuke dingen die je kunt doen tijdens je vakantie in Zuid-Holland? Lees dan verder.

Strand

Dagje uit: bezoek het prachtige strand van Scheveningen tijdens je vakantie in zuid-holland!

Dagje uit: bezoek het prachtige strand van Scheveningen tijdens je vakantie in Zuid-Holland!

Zuid-Holland biedt door haar lange kustlijn ontzettend veel prachtige stranden. Er zijn een aantal pareltjes te vinden die bij het grote publiek nog niet bekend zijn. Ook zijn er een aantal grote badplaatsen die iedereen kent.

Een van de bekendste stranden van Nederland is natuurlijk het strand van Scheveningen. Met haar prachtige boulevard, met het wereldberoemde Kurhaus, is een bezichting meer dan waard.

Wil je liever lekker genieten van de strand, de zon en zee? Ook dan kun je Scheveningen goed terecht. Het strand van Scheveningen is een van de mooiste van Nederland!

Steden bezoeken tijdens je vakantie in Zuid-Holland

dagje uit: Een bezoek aan Rotterdam zou hoog op je agenda moeten staan tijdens een (korte) vakantie in Zuid-Holland

dagje uit: Een bezoek aan Rotterdam zou hoog op je agenda moeten staan tijdens een (korte) vakantie in Zuid-Holland

Zuid-Holland biedt een aantal leuke steden die je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Nederland. De binnensteden van Den Haag en Leiden zijn prachtig en erg authentiek. Beide steden bieden daarnaast onderdak aan de mooiste musea van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het al eerder genoemde Corpus museum en het al even bekende Museum Boerhaave in Leiden.

Ook het moderne en daardoor mooie Rotterdam is een bezoek meer dan waard. Je kunt er prachtig winkelen maar ook de Euromast en de grootste haven van Europa zijn een bezoekje waard. Verder vind je in Rotterdam een aantal hippe uitgaansgelegenheden maar ook een heerlijke culinaire maaltijd geniet je natuurlijk in Rotterdam.

Conclusie

De provincie Zuid-Holland biedt genoeg vermaak voor een heerlijk weekendje-weg, dagje uit of korte vakantie in Nederland. De provincie biedt voor jong en oud genoeg mogelijkheden voor een of meerdere leuke dagen. Heb je zelf tips voor een vakantie in Zuid-Holland? Laat het ons dan zeker weten!

Een dagje naar Scheveningen: bezoek Sea Life

Ga je met je kinderen of met je partner een dagje weg naar Scheveningen maar weet je nog niet precies wat je gaat doen? Dan hebben we een goede tip voor je: aan de boulevard, centraal gelegen in…

Doelgroep: , ,

Het Tikibad in Duinrell: voor een dagje uit met slecht weer

Het TikiBad voor een leuk dagje uit binnen bij slecht weer.

Ben je op vakantie in Nederland en is het slecht weer? Dan is een dagje uit naar een binnen-attractie natuurlijk een voor de hand liggende keuze. In Nederland vind je ontzettend veel leuke dagjes uit voor dagen met…

Doelgroep: , , ,

Dagje uit pretpark – Drievliet in Den Haag

Een leuk dagje weg naar pretpark Drievliet tijdens je vakantie in Nederland.

Een dagje weg naar een pretpark is iets waar veel kinderen voor warmlopen. Gelukkig zijn er in Nederland meer dan voldoende leuke pretparken. Wil je tijdens je vakantie in Nederland naar een leuk pretpark dan heb je dus keuze genoeg….

Doelgroep: , ,

Dagje uit in Leiden: Museum Naturalis

Ben je op zoek naar een leuk idee voor een educatief dagje uit in Zuid-Holland? Breng dan eens een bezoek aan het museum Naturalis in Leiden. Museum Naturalis is een museum voor biodiversiteit. In de collectie van het…

Doelgroep: