Dagje uit of vakantie in Utrecht

Utrecht is een goede keuze voor een vakantie in Nederland.

Utrecht is centraal gelegen in Nederland.

Utrecht is de meest centraal gelegen provincie van Nederland. Naast noord- en zuid-holland behoort de provincie Utrecht tot de randstad. Utrecht is de kleinste provincie van Nederland maar desondanks biedt Utrecht genoeg leuke attracties en bezigheden voor een vakantie in Nederland.

De hoofdstad van de provincie Utrecht is de stad Utrecht. Andere grote steden in de provincie zijn onder andere Amersfoort, Zeist en Veenendaal. Door de centrale ligging in Nederland is Utrecht een knooppunt van wegen en spoorwegen. Dit betekent dat een bezoek aan de provincie voor een dagje uit of korte vakantie gemakkelijk te realiseren is. Uit heel Nederland is Utrecht per auto of trein snel bereikbaar.

Ligging Utrecht

Utrecht is centraal gelegen in Nederland. In het oosten wordt de provincie begrenst door Gelderland terwijl het zuiden wordt gevormd door Gelderland en Zuid-Holland. Ten westen en noorden van de provincie ligt tenslotte de provincie Noord-Holland.

De steden Utrecht en Amersfoort zijn per trein en auto erg goed bereikbaar. Utrecht is een knooppunt voor veel spoorwegen die Nederland doorkruisen. Maar ook Amersfoort is zeer goed bereikbaar per trein. Wil je op vakantie met de auto? Ook dan is Utrecht zeer goed bereikbaar via een aantal goede snelwegen.

Tips voor leuke dingen tijdens je vakantie in Utrecht

Wil je op vakantie in Nederland en lijkt een bezoek aan de provincie Utrecht je wel wat? Dan vind je hier alvast een paar leuke tips voor dagjes uit in Utrecht.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is in Utrecht de nummer 1 attractie voor een dagje uit met de kinderen. In dit museum vind je alles wat met spoorwegen, treinen en Nederland te maken heeft. En omdat het Spoorwegmuseum mede mogelijk wordt gemaakt door de Nederlandse Spoorwegen kun je vanuit heel Nederland dit dagje uit goedkoop beginnen: je kunt namelijk een treinkaartje kopen in combinatie met een toegangsbewijs voor het spoorwegmuseum tegen een vaste prijs. Daarnaast heeft het Spoorwegmuseum regelmatig speciale acties en aanbiedingen waardoor dit dagje uit nog goedkoper wordt.

Utrechtse heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een paradijs voor wandelaars en fietsers.

De Utrechtse Heuvelrug is een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Als je op vakantie in Utrecht gaat mag een bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug eigenlijk niet ontbreken in je agenda. De Utrechtse Heuvelrug is een stuwwal die tijdens de voorlaatste ijstijd is ontstaan.

Het natuurgebied dat zich in de lengte uitstrekt over 50 kilometer is, na de Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. De hoogste heuvels van de Utrechtse heuvelrug bevinden zich bij Rhenen in het zuiden en Amerongen, centraal gelegen op de heuvelrug.

Als je tijdens je vakantie in Nederland van wandelen of fietsen houdt dan kun je eigenlijk niet om de Utrechtse heuvelrug heen. Het natuurgebied wordt goed beheerd en biedt voldoende gelegenheid voor het maken van fietstochten (via de knooppunten van de ANWB) of wandelingen. Ook per mountainbike of te paard is de Utrechtse heuvelrug zeer goed te verkennen.

Vinkeveense plassen

De Vinkeveense plassen lenen zich goed voor een vakantie aan het water.

De Vinkeveense plassen lenen zich goed voor een vakantie aan het water.

De Vinkeveense plassen is een natuurgebied dat zich kenmerkt door een overdaad aan water. De plassen zijn gelegen in het noordwesten van de provincie Utrecht en zijn goed bereikbaar: de snelweg A2 loopt langs het natuurgebied.

Voor een vakantie in Nederland waarbij watersport centraal staat zijn de Vinkeveense plassen een voor de hand liggende keuze. Je kunt prachtig varen en zeilen op de Vinkeveense plassen. Maar ook watersporten als waterskiën en duiken kun je beoefenen in de Vinkeveense plassen. Maar wil je lekker zwemmen met de kinderen dan kan dat ook aan de Vinkeveense plassen.

Conclusie: vakantie in Utrecht?

Utrecht is vooral door haar centrale ligging een goede bestemming voor een dagje uit, weekendje weg of vakantie in Nederland. Daarnaast biedt Utrecht genoeg attracties om elke vakantie tot een succes te maken. Wil je een goedkope vakantie in Nederland of zoek je juist een goede vakantiebestemming om met de kinderen heen te gaan? Utrecht biedt het allemaal.

Dagjes weg in de meivakantie

Dagjes uit in de meivakantie

De meivakantie kom er alweer aan. Vaak is het in die periode weer redelijk weer en kun je eigen land de leukste dagjes uit doen. Wil je tips voor leuke uitstapjes in eigen land tijdens de meivakantie? Dan…

Het Klimbos in Baarn – een actief dagje uit met de kinderen

Een actief dagje weg in het Klimbos in Lage Vuursche.

In Lage Vuursche, een dorp vlakbij Baarn, is een unieke attractie te vinden waar jong en oud een actief en enerverend dagje weg kunnen beleven. Tussen de bomen van de prachtige natuur in Lage Vuursche is namelijk een Klimbos aangelegd: een…

Doelgroep: ,

Een romantisch dagje uit? Utrecht natuurlijk!

Romantisch dagje uit Utrecht

Utrecht is een van de Nederlandse steden die zich bij uitstek lenen voor een romantisch dagje uit. Met haar gezellige en knusse binnenstad die vele leuke winkeltjes, eettentjes en restaurantjes een thuis biedt kun je in Utrecht met je…

Doelgroep: ,

Dagje uit: Spoorwegmuseum in Utrecht

Een dagje uit met de kinderen naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Wil je een leuk dagje uit tijdens je vakantie in Nederland? En is het fijn als dat dagje uit ook voor de kinderen de moeite waard is? Dan is een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht een erg…

Doelgroep: ,

Dagje uit naar de dierentuin: Ouwehands Dierenpark

Dagje uit in de meivakantie: naar de dierentuin

Wil je een leuk dagje uit in Nederland met de kinderen? Of ben je gek van dieren en wil je een leuk dagje uit naar een dierentuin in Nederland? In beide gevallen is een bezoek aan het Ouwehands…

Doelgroep: , ,