Dagje uit of vakantie in Overijssel

Overijssel is een goede bestemming voor een vakantie in Nederland.

Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland.

Overijssel is een van de oostelijke provincies van Nederland. De naam heeft zijn provincie te danken aan de gelijknamige rivier de IJssel, deze vormt namelijk de grens met buurprovincie Gelderland.

Overijssel is onder te verdelen in drie streken. In het oosten ligt Twente, de streek ten westen daarvan is Salland en tenslotte ligt bovenin Overijssel de Kop van Overijssel. De bevolkingsdichtheid in Overijssel is laag: daardoor biedt de provincie nog veel rust, ruimte en natuur. Daarmee is de provincie een goede bestemming voor een vakantie in Nederland.

Tijdens een vakantie in Overijssel kunnen veel verschillende leuke dingen gedaan worden. Zo kunnen stedentrips naar Zwolle of Enschede gemaakt worden. Maar ook een fietstocht door Salland of Twente is zeer de moeite waard. Daarnaast vind je in Overijssel een aantal leuke pretparken om te bezoeken als je met de kinderen op vakantie gaat.

Ligging Overijssel

Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland. De noordgrens van de provincie wordt gevormd door de provincies Friesland en Drenthe terwijl de oostkant van Overijssel grenst aan Duitsland. In het zuiden grenst Overijssel aan Gelderland terwijl de provincie in het westen tegen Flevoland en de randmeren aan ligt.

Overijssel is zowel voor een korte vakantie als voor een dagje uit goed bereikbaar per auto en trein. Zeker het westen van de provincie biedt goede verbindingen met de rest van Nederland. Zo is Zwolle een groot knooppunt voor zowel trein- als autoverkeer. De oosten van de provincie is minder goed bereikbaar. Wil je een rustige vakantie in Nederland? Dan is deze streek daar erg geschikt voor.

Dagjes uit en toeristische tips voor Zuid-Holland

Als je op vakantie in Nederland wil gaan en je bent op zoek naar ideeën dan vind je op deze pagina een aantal tips voor leuke dagjes uit in Overijssel. Het aanbod voor uitstapjes in Overijssel is ontzettend groot. Voor een goedkope vakantie, voor een vakantie met de kinderen of juist voor een romantisch weekendje weg.

Ootmarsum en omstreken

Vakantie in Nederland: Ootmarsum voor een romantisch weekendje weg.

De Rooms Katholieke kerk in het centrum van Ootmarsum.

In het uiterste oosten van Overijssel vind je het pittoreske stadje Ootmarsum. Voor een romantisch weekendje weg is Ootmarsum om meerdere redenen geschikt. Zo is het oude centrum van het stadje zeer de moeite waard voor het maken van een mooie wandeling. Daarnaast staat Ootmarsum bekend vanwege de vele kunstgalerieën die er gevestigd zijn.

Ook de omgeving van Ootmarsum is erg de moeite waard. In de nabijheid van de stad liggen een aantal prachtige natuurgebieden. Zo is het Springendal, bijgenaamd de ‘tuin van Nederland’, erg de moeite waard. Met haar watervalletjes, smalle beekjes en oude bomen doet het Springendal erg romantisch aan.

Naast het Springendal vind je rondom Ootmarsum meerdere prachtige natuurgebied. Wil je van je vakantie in Nederland een fietsvakantie of wandelvakantie maken? Dan is een korte vakantie of weekendje weg in Ootmarsum een goede vakantiebestemming.

Sallandse heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug: voor wandel- en fietsvakanties

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug: voor wandel- en fietsvakanties

De Sallandse Heuvel is een nationaal park gelegen in het zuiden van de provincie Overijssel. De Sallandse Heuvelrug is de laatste plek in Nederland waar nog korhoenders voorkomen. Het natuurgebied is daarnaast bij uitstek geschikt voor mensen die lekker willen wandelen of fietsen.

Het beste startpunt voor een wandeling is het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug. Dat centrum is gelegen aan de doorgaande weg Zwolle Almelo. Een tweede grote parkeerplaats is gelegen bij de Holterberg, aan de zuidkant van het natuurgebied.

Hellendoorn

Hellendoorn is een klein dorp in Overijssel. Het is vooral bekend vanwege het avonturenpark Hellendoorn dat net buiten dorp gelegen is. Ben je op vakantie in Overijssel en heb je kinderen? Dan mag een uitstapje naar dit grote pretpark niet ontbreken. De prijzen van een entreebewijs voor Hellendoorn zijn vergeleken met andere pretparken aan de lage kant. Daarnaast heeft het pretpark regelmatige speciale aanbiedingen. Daarnaast kun je via de website goedkope kaartjes voor Hellendoorn kopen.

Tenslotte…

Overijssel is een grote provincie met relatief weinig inwoners. Voor een rustige vakantie in Nederland waarbij vooral ruimte en natuur de nadruk hebben is Overijssel een prima bestemming. Maar ook voor een vakantie met de kinderen is Overijssel een prima keuze. Meer informatie over Overijssel op de Overijssel startpagina.

Een romantisch uitje: maak een boottocht in Giethoorn

Romantisch uitje in Giethoorn.

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noord genoemd. En wat is er nou romantischer dan het maken van een boottocht met je geliefde door Venetië? Wil je een romantisch dagje weg met je partner of date?…

Doelgroep: ,

Goedkoop dagje weg in Overijssel: wandelen op de Sallandse Heuvelrug

Goedkoop dagje weg in Overijssel - wandelen

Centraal gelegen in de provincie Overijssel ligt het prachtig natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Dit Nationale Park is een van de grootste natuurgebieden van de provincie Overijssel. Het gebied leent zich uitstekend voor een goedkoop dagje weg in Overijssel….

Doelgroep: , ,

Dagje weg in Overijssel: zwemmen in het mooiste zwembad van Nederland

Een leuk dagje uit in de Scheg in Deventer.

Nederland kent ontzettend veel zwembaden. Van kleine baden tot enorme zwemparadijzen: op vakantie in Nederland is een dagje uit naar het zwembad een van de makkelijkst te regelen uitstapjes. Het mooiste zwembad van Nederland aanwijzen is lastig en de…

Doelgroep: , , ,

Dagje pretpark in Overijssel: Slagharen natuurlijk!

Een vakantie in Nederland wordt door veel mensen doorgebracht in het oosten van ons land. Vooral Drenthe, de Veluwe en de Achterhoek zijn populaire bestemmingen voor vakantiegangers in eigen land. Als je met de kinderen op vakantie bent…

Doelgroep: ,

Goedkoop dagje uit: Bootje huren in Giethoorn

Bootje huren in Giethoorn: goedkoop en leuk!

Goedkope dagjes uit in Nederland heb je in soorten en maten. Hierbij nog een leuke tip voor een goedkoop dagje uit tijdens je vakantie in Nederland. Vooral als je vakantie viert in het noorden van Nederland of als…

Doelgroep: , ,