Dagje uit of vakantie in Noord-Brabant

Vakantie in Noord-Brabant: de provincie heeft prachtige natuurgebieden om te wandelen of fietsen

Vakantie in Noord-Brabant: de provincie heeft prachtige natuurgebieden om te wandelen of fietsen

Noord-Brabant is de op een na grootste provincie van Nederland en is tegelijkertijd van groot belang voor heel Nederland. Vooral de functie als doorgang naar België en Duitsland vanuit de rest van Nederland is daarin doorslaggevend.

Wat veel mensen vergeten als ze door Noord-Brabant reizen op weg naar het buitenland is dat je in Noord-Brabant een leuke, betaalbare en afwisselend vakantie in Nederland kunt vieren. Voor een vakantie in Nederland, en dan specifiek een vakantie in Noord-Brabant, lees je op deze pagina meer.

Bereikbaarheid en ligging

Noord-Brabant is gelegen in het zuiden van Nederland. Het ‘noord’ in de naam van Brabant stamt uit vroeger tijden. In 1815 werd de grote provincie Brabant opgedeeld in drie stukken. Het zuiden van die grote provincie ging naar Belgie terwijl Noord-Brabant deel ging uitmaken van Nederland.

De provincie Noord-Brabant grenst in het zuiden aan Belgie terwijl de oostkant grenst aan de Nederlandse provincie Limburg. Ten noorden van Brabant liggen Gelderland en Zuid-Holland. De westgrens van Noord-Brabant wordt tenslotte gevormd door Zeeland.

Noord-Brabant is mede door haar functie als doorgangsroute naar het buitenland zeer goed bereikbaar per auto en trein. Vanuit het hele land is Noord-Brabant een prima bestemming voor een dagje uit. Alleen voor Nederlanders die uit het noorden komen is de reis wellicht net wat te lang voor dagje uit. Gelukkig biedt Noord-Brabant ook genoeg mogelijkheden voor een weekendje weg of een korte vakantie.

Tips voor dagjes uit en leuke dingen in Noord-Brabant

Noord-Brabant is zoals je al kon lezen een erg grote provincie. Daardoor biedt de provincie voor veel verschillende doelgroepen veel leuke dingen om te ondernemen. Wil je een dagje weg met de kinderen? Bezoek dan eens de Efteling. Wil je lekker fietsen of wandelen? Pak dan de auto of trein richtig een van de prachtige natuurgebieden die de provincie rijk is. En wil je lekker shoppen of ter afsluiting van je dagje uit lekker eten? Dan zijn de grote steden in de provincie Noord-Brabant een prima keuze voor een dagje weg.

Dagje uit naar de Efteling

Een dagje uit in Nederland: bezoek de Efteling

Een dagje uit in Nederland: bezoek de Efteling

Als je een korte vakantie of dagje uit wil met de kinderen dan is de Efteling natuurlijk de perfecte bestemming. De Efteling is het grootste attractiepark in Nederland en is ook nog eens een van de oudste pretparken ter wereld.

In de Efteling vind je veel attracties die bij kinderen in alle leeftijdsgroepen in de smaak zullen vallen. Er zijn een aantal goede achtbanen en andere grote attracties. Maar ook voor kleine kinderen biedt de Efteling ontzettend veel leuke dingen om te doen.

Doordat de Efteling het grootste pretpark van Nederland is en graag veel mensen over de vloer krijgt heeft het park vaak speciale aanbiedingen. Ook kun je diverse sites op internet kortingscodes voor de Efteling vinden. Wil je een aanbieding of kortingscode voor de Efteling? Bezoek dan in ieder geval de website van de Efteling voor actuele aanbieden en kortingscodes.

Winkelen en eten in Den-Bosch, Breda of Eindhoven

Lekker winkelen in Breda, een prima dagje uit in Nederland

Lekker winkelen in Breda, een prima dagje uit in Nederland

Noord-Brabant is de provincie bij uitstek voor mensen die graag lekker winkelen en eten. In Noord-Brabant vind je een aantal grote steden met elke prachtige winkelgebieden en historische stadscentra waar je lekker kunt eten.

Een van de steden die weinig mensen kennen als prima bestemming voor een leuke dag uit winkelen is Breda. De stad is gelegen in het zuid-westen van de provincie en is gemakkelijk bereikbaar per trein of auto. En naast leuke winkels kun je in Breda ook nog eens een aantal prachtige gebouwen bezoeken die vertellen over de rijke geschiedenis van deze stad, en de hele provincie Brabant.

Een tweede stad in Noord-Brabant die het bezoeken meer dan waard is, is het centraal gelegen Den-Bosch. Deze stad is de provinciehoofdstad van Noord-Brabant en biedt naast de bekende winkels ook een groot aantal bijzondere winkeltjes. Daarnaast staat Den-Bosch bekend om zijn heerlijke restaurants en eetcafés. Bezoek voor meer informatie over Den Bosch de VVV website voor tips over leuke dagjes uit of korte vakanties in de stad.

Varen in de Biesbosch

In het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant ligt de Biesbosch. Dit Nationale Park is onderverdeeld in twee stukken, de helft van het natuurgebied hoort bij Zuid-Holland terwijl het andere stuk bij Noord-Brabant hoort.

De Biesbosch is een groot natuurgebied waar zich naarmate de tijd vordert een zoetwatermoeras tot stand komt. In het gebied bevinden zich veel verschillende diersoorten. Wil je de Biesbosch bezoeken om mooi te wandelen, fietsen of te varen? Begin je bezoek dan bij een van de bezoekerscentra in het natuurgebied. Die centra vind je in Drimmelen en Werkendam. Een dagje uit naar de Biesbosch is ook erg leuk voor de kinderen.

Tenslotte: dagje uit of vakantie in Noord-Brabant

Wil je een dagje uit of vakantie vieren in Nederland? De provincie Noord-Brabant is dan een prima bestemming voor jong en oud. Ook voor een goedkope vakantie in Nederland is Noord-Brabant een goede keuze. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen en zeker in combinatie met een leuk huisje kan een vakantie in Nederland ook goedkoop zijn.

Het Daf Museum in Eindhoven: ideaal voor een dagje weg met slecht weer

Het Daf museum leert kinderen en volwassenen alles over dit ooit bekende automerk.

Slecht weer in een vakantie is ontzettend balen. Gelukkig zijn er in Nederland veel leuke uitstapjes te maken op dagen dat de zon zich weinig laat zien en er in plaats daarvan regen valt. Ben je op vakantie in…

Doelgroep: ,

Hittegolf: lekker zwemmen in een buitenzwembad of natuurbad!

Heerlijk zwemmen met een hittegolf...

Veel mensen zoeken de verkoeling van een zwembad of meer op tijdens een hittegolf. Op deze pagina vind je een aantal tips voor leuke zwembaden en andere plekken om te zwemmen. Ben je op zoek naar een leuke…

Doelgroep: ,

Bijzonder dagje weg in Noord Brabant: de kamelenmelkerij in Berlicum

Noord-Brabant is een populaire provincie voor een weekend, midweek of vakantie in Nederland. De provincie biedt voor jong en oud, single of getrouwd leuke uitstapjes en dagjes weg. Wil je een bijzonder en niet-alledaags dagje uit in Noord-Brabant?…

Doelgroep: , , ,

De Efteling voor een leuk dagje weg met de kinderen

De Efteling voor een leuk dagje uit/dagje weg met de kinderen.

De Efteling is het grootste pretpark in Nederland. Ben je op vakantie in het zuiden van Nederland, in bijvoorbeeld Limburg of Noord-Brabant, dan is een dagje uit naar de Efteling een verplicht nummer. Zeker als je op vakantie…

Doelgroep: ,

Goedkoop dagje uit met de kinderen: De Belhamel in Lage Zwaluwe

Het indoor-gedeelte van de Belhamel. Voor een dagje uit met de kinderen.

Voor een goedkoop dagje uit met de kinderen in Noord-Brabant hoef je helemaal niet zo ver weg. In het westen van de provincie ligt, in het dorp Lage Zwaluwe, namelijk een prachtig speelparadijs dat voor zowel grote als…

Doelgroep: ,