Dagje uit of vakantie in Groningen

De provincievlag van Groningen: vakantie in Groningen

Groningen

Groningen is een van de drie noordelijke provincies van Nederland. Door haar noordelijke ligging is Groningen wellicht niet je eerste keuze voor een dagje uit, korte vakantie of weekendje weg. Toch biedt Groningen voor ieder wat wils: de hoofdstad van de provincie is een van de leukste steden van Nederland terwijl de rest van de provincie prachtig is!

Een vakantie, weekendje weg of dagje uit in de provincie Groningen begint bijna altijd in de buurt van de stad Groningen. Bijna alle verbindingen vanuit de rest van Nederland eindigen hier. De stad is namelijk centraal gelegen in de provincie.

Ligging en bereikbaarheid van Groningen

In het noorden grenst Groningen aan de Waddenzee. In het westen ligt de provincie Friesland terwijl in het zuiden de mooie provincie Drenthe ligt. De oostgrens van Groningen wordt tenslotte gevormd door Duitsland.

Een laatste interessante geografisch weetje: Groningen is na Drenthe, Friesland en Zeeland de dunbevolkste provincie van Nederland. Als rustzoeker kom je dus zeker aan je trekken tijdens een vakantie in hoge noorden van Nederland.

Groningen is in ongeveer twee uur te bereiken vanuit de Randstad. Vanuit Noord-Holland is de route over de Afsluitdijk het snelst. Vanuit andere delen van Nederland is een route door Flevoland of via Zwolle sneller.

Tips voor leuke dagjes uit tijdens je vakantie in Groningen

Zoals je al kon lezen biedt de provincie Groningen meer dan genoeg leuke dagjes uit voor toeristen. Hieronder vind je een drietal tips voor je vakantie in Groningen.

Pieterburen

Pieterburen is een leuk stadje in de provincie Groningen.

Pieterburen is een leuk plaatsje in de provincie Groningen. Iedereen kent het dorpje natuurlijk van de zeehonden-crèche die hier gevestigd is.

Ten noordwesten van de stad Groningen vind je het kleine plaatsje Pieterburen. Iedereen kent Pieterburen natuurlijk van de zeehondencrèche die er gevestigd is. In die zeehondenopvang vind je een ontzettend leuk bezoekerscentrum waar vooral voor kinderen en natuurliefhebbers genoeg te leren is over het werk dat men hier verricht.

Naast de crèche is er in en om Pieterburen ook genoeg ander vermaak te vinden. Zo staat er een prachtige kerk in het plaatsje, telt Pieterburen een aantal leuke galerieën en kun je een bezoek brengen aan de botanische heemtuin.

De stad Groningen

Dagje uit: het Groninger museum is een echte aanrader voor een leuk dagje uit in Groningen!

Dagje uit: het Groninger museum is een echte aanrader voor een leuk dagje uit in Groningen!

Een dagje uit naar de stad Groningen mag niet ontbreken tijdens een weekendje weg of korte vakantie in de provincie Groningen. De stad, met ruim een half miljoen inwoners, is een van de leukste van Nederland. Dankzij de vele studenten aan de universiteit en de hogeschool biedt de stad een enorm uitgaansaanbod dat varieert van gezellig kroegjes en eetcafés tot mooie bioscopen en luxe restaurants.

Ook het Groninger Museum is een bezoek meer dan waard. Zeker als je met trein naar de stad komt kun je dat museum eigenlijk niet missen. Als je het station uitstapt ligt het museum pontificaal in het zich. Tijdens je wandeling naar de binnenstad loop je zelfs via het museum.

Leuke dorpjes

Ten noorden van Groningen vind je een groot aantal leuke dorpjes die de laatste tijd vooral in het nieuws zijn vanwege verzakkingen door gaswinning. Als je langer dan een dagje in Groningen verblijft dan is een leuk dagje uit naar een van deze dorpjes echter zeer aan te raden.

Zo kun je bijvoorbeeld een leuk dorp als Middelstum bezoeken en daarna doorrijden naar de Menkemaborg in Uithuizen. Zo zie je het echte Groningen in Middelstum en bezoek je daarna een prachtig museum waar je kunt zien hoe rijk de vroegere Groninger boeren waren.

Conclusie

Groningen is een mooie provincie die voor ieder wat wils biedt. Zo kun je prachtig wandelen en fietsen in de kleine dorpjes in het noorden van Groningen en biedt de stad Groningen genoeg mogelijkheden voor winkelen, leuk uitgaan en lekker eten. Een dagje uit, weekendje weg of weekje vakantie in Groningen is dan ook absoluut een aanrader voor iedereen die op vakantie in Nederland wil!

Zeehondencrèche Pieterburen: voor een leuk dagje weg in Groningen

Pieterburen: voor een leuk dagje weg in Groningen voor jong en oud.

Helemaal in het noord-westen van de provincie Groningen ligt het dorpje Pieterburen. Pieterburen is het startpunt van het Pieterpad, een lange afstandswandeling in Nederland, maar ook vind je in Pieterburen natuurlijk de zeehondencrèche. De zeehondencrèche is een leuke bestemming voor…

Doelgroep: , ,

Dagje sauna in Groningen: Sauna de Waterlelie in Zevenhuizen

Dagje weg naar de sauna in Groningen: Thermen de Waterlelie in Zevenhuizen

Zevenhuizen is voor sauna-liefhebbers meer dan een klein dorpje in de provincie Groningen. In het dorpje dat ongeveer 20 minuten ten westen van de stad Groningen ligt vind je namelijk een ontzettend leuke sauna die zich vooral leent…

Doelgroep: , ,