Dagje uit of vakantie in Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. De provincie ontstond in 1985 op de plek waar vroeger de Zuiderzee te vinden was. Bekende plaatsen in Flevoland zijn Urk, Almere, Lelystad en Dronten.

Voor een paar leuke dagen vakantie is Flevoland een goede bestemming. De provincie biedt genoeg toeristische bestemmingen voor een leuk dagje uit in Nederland. Ook voor een korte vakantie of weekendje weg is Flevoland een geschikte keuze.

Ligging

Flevoland is centraal gelegen in Nederland. De provincie grenst in het westen aan het IJsselmeer en het Markermeer. Verder grenst Flevoland aan de Nederlandse provincies Noord-Holland, Gelderland, Utrecht en Friesland. Verder behoren de twee vroegere eiland in de Zuiderzee Urk en Schokland ook tot de provincie Flevoland.

De provincie is vanuit heel Nederland goed te bereiken. Zowel vanuit het zuiden als vanuit het noorden van Nederland bedraagt de afstand tot Almere ongeveer 180 kilometer.

Tips voor toeristische activiteiten en dagjes uit

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in de provincie Flevoland voor een gezellig dagje uit? Of wil je juist een korte vakantie of weekendje weg gaan boeken in Flevoland? Dan hebben we hier een aantal tips voor leuke dingen om te doen in Flevoland.

Walibi

In het oosten van Flevoland ligt het dorp Biddinghuizen. Die plaats is vooral bekend omdat er een van de grootste pretparken van Nederland ligt. Het park werd ooit opgericht als Flevohof maar is inmiddels hernoemd naar Walibi Holland. Het park kent vele achtbanen en waterattracties maar ook voor een leuk dagje uit met de familie leent Walibi Holland zich prima. Daarnaast wordt ieder jaar op een terrein nabij Walibi het jaarlijkse muziekfestival Lowland georganiseerd.

Urk en Schokland

Urk en Schokland zijn beide vroegere eiland die in de Zuiderzee lagen. In 1939 werd Urk onderdeel van het vasteland toen de dijk naar Lemmer gereed kwam. Schokland kwam ‘droog’ te liggen toen de Noordoostpolder in 1942 werd leeggepompt.

Urk biedt voor toeristen genoeg leuke dingen om te doen. Zo kun je de vuurtoren bezoeken en is ook de IJsselmeerafslag (waar de vis die de grote Urker visvloot vangt wordt verkocht) zeer de moeite waard. Daarnaast is de dorpskern van Urk een beschermd dorpsgezicht. Je kunt onder begeleiding van een gids erg mooi wandelen door deze oude dorpskern.

Schokland - Flevoland - Nederland

Schokland

Ook het veel kleinere dorp en voormalige eiland Schokland is leuk om te bezoeken. Tijdens een dagje uit op Schokland behoren bezoeken aan de kerk, het Schokland museum en een bezoek aan de rotstuin tot de mogelijkheden. Daarnaast is het ook leuk om te wandelen of te fietsen in de omgeving van Schokland.

Almere

Almere is de grootste stad van de provincie Flevoland. Voor mensen die van winkelen houden biedt Almere genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Ook biedt de stad een aantal theaters, bioscopen en een poppodium. Heel anders maar daarom zeker net zo leuk is de schaapskooi in het Vroege Vogelbos in Almere Haven. Daarnaast kan in hetzelfde bos leuk gewandeld worden.

Samenvattend

Op deze pagina vind je een aantal toeristische mogelijkheden voor een leuk dagje uit of weekendje weg in de provincie Flevoland. Natuurlijk is deze pagina nooit compleet, we streven er dan ook naar om haar regelmatig uit te breiden met nieuwe tips en handige feitjes over Flevoland.

Hittegolf: lekker zwemmen in een buitenzwembad of natuurbad!

Heerlijk zwemmen met een hittegolf...

Veel mensen zoeken de verkoeling van een zwembad of meer op tijdens een hittegolf. Op deze pagina vind je een aantal tips voor leuke zwembaden en andere plekken om te zwemmen. Ben je op zoek naar een leuke…

Doelgroep: ,

Dagje uit: Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is het enige dolfinarium in Nederland. Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het park werd in 1955 gesticht als nevenactiviteit bij de exploitatie van een…

Dagje pretpark: Walibi

Walibi Holland is een attractiepark, gelegen in Biddinghuizen in de Nederlandse provincie Flevoland. Voorheen heette dit park Walibi World, daarvoor Six Flags Holland, daarvoor Walibi Flevo en nog langer geleden de Flevohof. Meer dagjes uit in NederlandDagje uit…