Het Klimbos in Baarn – een actief dagje uit met de kinderen

In Lage Vuursche, een dorp vlakbij Baarn, is een unieke attractie te vinden waar jong en oud een actief en enerverend dagje weg kunnen beleven. Tussen de bomen van de prachtige natuur in Lage Vuursche is namelijk een Klimbos aangelegd: een netwerk van routes tussen de bomen op een hoogte van 2 tot 22 meter. Deze routes kunnen alleen met een klimgordel en gezekerd aan een lifeline kunt afgelegd worden.

Een actief dagje weg in het Klimbos in Lage Vuursche.

Een actief dagje weg in het Klimbos in Lage Vuursche.

De routes varieren in hoogte en moeilijkheidsgraad. In totaal zijn er 7 routes en meer dan 85 overgangen. Het Klimbos is door de grote verscheidenheid aan routes zowel voor beginnende als gevorderde klimmers ingericht. Uitgangspunt tijdens een actief dagje uit in het Klimbos is uiteraard de veiligheid. Alle routes, overgangen en materialen zijn gecertificeerd. Verder zijn de procedures tijdens het klimmen getoetst aan de normering voor Klimbossen. Veiligheid staat voorop.

Voordat je start met een dagje uit in het Klimbos krijgen alle bezoekers een verplichte veiligheidsdemonstratie. Vervolgens krijgen gasten een klimgordel aangementen en legt een ervaren medewerker uit hoe je precies moet klimmen. Nadat je hebt laten zien dat je hebt begrepen hoe je moet klimmen in het Klimbos mag je van start gaan: een actief dagje weg begint dan pas!

Voor kinderen en volwassenen

Het Klimbos is ingericht op volwassen klimmers maar ook kinderen kunnen zich heerlijk vermaken in het Klimbos. Speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar is er het Junior Klimbos met de naam ‘Van Oranje’. Dit Klimbos voor kinderen vanaf 7 jaar kent twee routes en meer dan 35 overgangen. De hoogte van deze twee routes bedraag maximaal 5 meter. De lifeline van de twee routes in het Klimbos voor kinderen bedraagt 1 meter 40. Kinderen moeten deze lifeline met gestrekte arm vast pakken pakken om het Klimbos te betreden.

Voor ervaren klimmers en voor volwassenen die een actief dagje weg willen zijn er 5 andere routes. De eerste route voor Volwassenen begint op 3 meter boven de grond. Wie durft kan doorklimmen tot een hoogte van meer dan 22 meter. Alle routes en overgangen worden naarmate bezoekers verder komen moeilijker. Lukt het niet om de route die je hebt gekozen helemaal af te leggen omdat deze te zwaar of moeilijk is? Dan kun je altijd proberen een van de andere routes opnieuw af te leggen.

Kinderfeestjes en bedrijfsuitjes

Het Klimbos in Lage Vuursche is zeer geschikt als actief dagje weg met de kinderen of met je partner. Maar ook voor kinderfeestjes of personeelsuitjes is het Klimbos een goede bestemming. Voor groepen vanaf 20 personen is het mogelijk om korting te krijgen. Neem contact op met het Klimbos voor meer informatie over de mogelijkheden van kinderfeestjes en bedrijfsuitjes in het Klimbos.