Een romantisch dagje uit? Utrecht natuurlijk!

Utrecht is een van de Nederlandse steden die zich bij uitstek lenen voor een romantisch dagje uit. Met haar gezellige en knusse binnenstad die vele leuke winkeltjes, eettentjes en restaurantjes een thuis biedt kun je in Utrecht met je grote liefde genieten van een leuk dagje uit waar de romantiek vanaf straalt. Wil je meer informatie over een romantisch dagje uit in Utrecht? Op deze pagina hebben we een aantal leuke tips voor je verzameld.

Romantisch dagje uit Utrecht

Romantisch dagje uit Utrecht, beklim bijvoorbeeld de Domtoren

Utrecht is centraal gelegen in Nederland. Daardoor is de stad zowel per auto als per trein goed bereikbaar. Verder kun je Utrecht voor een dagje bezoeken maar ook voor een weekend of lang weekend is Utrecht een leuke bestemming. Je kunt dan net wat meer zien van de stad en een romantisch weekendje Utrecht is natuurlijk nog leuker dan een romantisch dagje weg.  Voor leuke hotels in Utrecht verwijzen we je graag naar Google. Het aanbod aan hotels in Utrecht is namelijk enorm.

Tips voor een romantisch dagje Utrecht

Utrecht is de stad van de grachtjes en natuurlijk van de Domtoren. Wil je een romantische vaartocht door de stad maken? Bij een aantal rederijen kun je rondvaarten boeken. Leuker is het echter om een bootje of kano te huren om zo samen de stad vanaf het water te verkennen. Op een aantal plekken verspreid door de stad kun je aanmeren om een korte pauze in te lassen. Voor een lekker broodje met een kopje koffie of natuurlijk voor een lunch of diner.

Als je in Utrecht bent en je wil een leuk en romantisch uitstapje ondernemen dan is een bezoek aan de Domtoren het overwegen waard. De Dom is de hoogste kerktoren van Nederland, na de beklimming van de vele trappen kijk je vanaf 100 meter hoogte uit over de stad Utrecht en het omliggende landschap. Met mooi weer kun je vanaf de Dom ontzettend ver kijken, het is zelfs mogelijk om Amsterdam te zien liggen.

Romantisch dineren

Na een actieve dag met je partner is er natuurlijk niets leuker dan een gezellig, romantisch diner. En gelukkig biedt Utrecht daarvoor meer dan genoeg plekken. Van eenvoudig eetcafés met lekkere gerechten tot chique restaurants met culinaire hoogstandjes, in Utrecht kan je binnen elk budget lekker en gezellig eten. Blijf je slapen in een van de hotels in Utrecht dan kun je het natuurlijk laat maken maar door haar centrale ligging en goede bereikbaarheid per trein hoef je je na een romantisch dagje uit in Utrecht niet vroeg weg.