Dagje uit: Spoorwegmuseum in Utrecht

Wil je een leuk dagje uit tijdens je vakantie in Nederland? En is het fijn als dat dagje uit ook voor de kinderen de moeite waard is? Dan is een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht een erg goed idee. Het Spoorwegmuseum is een museum gericht op alles wat te maken heeft met treinen: en dat onderwerp spreekt bij veel kinderen natuurlijk erg tot de verbeelding!

Het Spoorwegmuseum is gelegen in het Maliebaan station in de stad Utrecht. Wil je naar het Spoorwegmuseum met de trein? Dan hoef je alleen maar op elk willekeurig station in Nederland een kaartje te kopen naar dit station. Ook met de ov-chipkaart is het Spoorwegmuseum te bereiken, gewoon uitstappen op station Maliebaan en dan richting de entree van het museum.

Attracties

Een dagje uit met de kinderen naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Een dagje uit met de kinderen naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

In het Spoorwegmuseum vind je een aantal vaste en wisselende tentoonstellingen die alles te maken hebben met het treinverkeer in Nederland en daarbuiten. Pronkstuk van de collectie van het Spoorwegmuseum is natuurlijk de enorme collectie aan antieke stoomlocomotieven. Als je je kinderen een leerzaam en tegelijkertijd leuk dagje uit wil geven dan is het Spoorwegmusem een goed idee.

Naast een groot aantal antieke en minder antieke treinen en locomotieven vind je in het Spoorwegmuseum ook een aantal leuke attracties. Zo kun je worden meegenomen in de geschiedenis van het treinverkeer in Nederland, maar kun je ook in de Vuurproef alles leren over de ontwikkeling van de spoorwegen in Nederland.

Kortingscodes en aanbiedingen voor het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum heeft net als bijna alle musea in Nederland regelmatige leuke aanbiedingen. Als je een dagje uit naar het Spoorwegmuseum wil gaan doen is het verstandig om eerst te kijken of er aanbiedingen of kortingscodes voor het museum beschikbaar zijn. Je kunt daarvoor het beste de website het Spoorwegmusem raadplegen. Ook in diverse tijdschriften vind je acties en kortingscodes voor het Spoorwegmuseum.