Dagje uit naar de dierentuin: Ouwehands Dierenpark

Wil je een leuk dagje uit in Nederland met de kinderen? Of ben je gek van dieren en wil je een leuk dagje uit naar een dierentuin in Nederland? In beide gevallen is een bezoek aan het Ouwehands Dierenpark in Rhenen (Utrecht) een prima bestemming voor een leuk, leerzaam en ontspannen dagje uit.

Een van de olifanten in Ouwehands Dierenpark

Een van de olifanten in Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een middelgrote dierentuin die centraal gelegen is in Nederland. Ben je op vakantie in Nederland en wil je naar een leuke dierentuin? Ouwehands Dierenpark is vanuit heel Nederland goed bereikbaar. Het park is opgericht in 1932 en is daarmee een van de oudste dierentuinen in Nederland. Ouwehands dierenpark biedt een groot aantal diersoorten die in hun natuurlijk omgeving bekeken kunnen worden.

Zo is er een groot Afrikaanse Safaripark nagebouwd waar een groot aantal voor Afrika inheemse diersoorten te bekijken zijn. Zo bevinden zich in het safaripark stokstaartjes, gibbons en tijgers. Verder vind je in Ouwehands Dierenpark natuurlijk leeuwen, olifanten en andere diersoorten die je natuurlijk graag wil zien tijdens een dagje uit naar een dierentuin.

Het Berenbos

Ouwehands Dierenpark is internationaal bekend vanwege het Berenbos. Het Berenbos is een 20 hectare groot natuurgebied waar beren en wolven in hun natuurlijk omgeving vrij kunnen rondlopen. Ouwehands dierenpark was het eerste dierenpark in Europa dat op deze manier aandacht en ruimte gaf aan beren en wolven.

Dagje uit dieren: vissen aquarium Ouwehands.

Ouwehands Dierenpark heeft een prachtig aquarium.

Het mooie aan het berenbos is dat vooral ruimte wordt gegeven aan beren die in hun bestaan bedreigd werden doordat ze werkten als circusbeer of dansbeer. De beren en wolven in het Berenbos in Ouwehands Dierenpark kunnen bekeken worden vanaf een grote hangbrug. Zo kunnen bezoekers de dieren goed zien zonder dat deze er hinder van ondervinden.

Ben je op zoek naar kortingen, acties en aanbiedingen voor Ouwehands Dierenpark? Dan is het vooral belangrijk om de website van Ouwehands Dierenpark goed in de gaten te houden. Daar vind je zeer regelmatig kortingscodes en andere acties voor een goedkoop bezoek aan Ouwehands Dierenpark.