Goedkoop dagje weg in Overijssel: wandelen op de Sallandse Heuvelrug

Centraal gelegen in de provincie Overijssel ligt het prachtig natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Dit Nationale Park is een van de grootste natuurgebieden van de provincie Overijssel. Het gebied leent zich uitstekend voor een goedkoop dagje weg in Overijssel. Want naast uitgebreide mogelijkheden voor mensen die houden van wandelen zijn er op de Sallandse Heuvelrug nog genoeg andere leuke dingen te doen die weinig geld kosten. Een leuk en goedkoop dagje weg in Overijssel? Bezoek dan de Sallandse Heuvelrug.

Lekker wandelen op de Sallandse Heuvelrug.

Lekker wandelen op de Sallandse Heuvelrug.

De Sallandse heuvelrug is gelegen tussen de dorpen Holten en Hellendoorn. Het gebied omvat een groot gedeelte van een oude stuwwal uit een van latere ijstijden dat ligt tussen beide dorpen in Overijssel. Tijdens een mooie wandelingen Door het glooiende landschap zijn er op verschillende plekken mooie vergezichten over de omliggende landerijen te zien. De bekendste plek van de Sallandse heuvelrug is de Holterberg. Deze is zelfs vanaf de N35 tussen Zwolle en Almelo goed te zien.

Naast de Holterberg kun je lekker wandelen over de Haarlerberg, de Koningsbelten, de Noetselerberg en de Hellendoornse Berg. Vanaf een van de bezoekerscentra in het natuurgebied kunnen zowel ervaren als beginnenden wandelaars prachtige tochten maken. Verder kun je een uurtje wandelen maar is het ook mogelijk om dagtochten te maken. En wil je helemaal een goedkoop dagje weg? Neem dan een rugzak met eten en drinken mee om de kosten laag te houden.

Fietsen, paardrijden en mountainbiken

Naast wandelen kun je in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ook tal van andere leuke activiteiten ondernemen. Zo kun je prachtige fietstochten maken door de mooie natuur. In het natuurgebied kun je zowel mooi fietsen over verharde fietspaden als mountainbiken over de vele onverharde fietspaden. Speciaal voor mountainbikers kun je vanaf de bezoekerscentra speciaal uitgezette fietstochten voor mountainbikers maken.

Goedkoop dagje weg in Overijssel - wandelen

Goedkoop dagje weg in Overijssel – wandelen

Uiteraard is het mogelijk om fietsen of mountainbikes te huren. Maar voor een goedkoop dagje weg is het uiteraard slimmer om je eigen fiets mee te nemen. Voor mensen die hun eigen fiets meenemen is er bij het bezoekerscentrum nabij Nijverdal voldoende parkeergelegenheid. En vanaf dit startpunt kunnen mooie fietstochten ondernomen worden. Zowel via de knooppuntenkaarten als via uitgezette tochten door het bezoekerscentrum.

Wil je de Sallandse Heuvelrug op een heel andere manier verkennen? Dan is het maken van een paardrijtocht een heel leuk idee. Uiteraard is het huren van paarden en bijbehorende uitrusting niet goedkoop. Een goedkoop dagje weg is het verkennen van het natuurgebied op de rug van een paard dan ook niet. WIl je meer informatie over het maken van paardrijtochten op de Sallandse Heuvelrug? Dan verwijzen we je graag naar de website van het park. Die vind je hier.