Goedkoop dagje uit: Bootje huren in Giethoorn

Bootje huren in Giethoorn: goedkoop en leuk!

Bootje huren in Giethoorn: goedkoop en leuk!

Goedkope dagjes uit in Nederland heb je in soorten en maten. Hierbij nog een leuke tip voor een goedkoop dagje uit tijdens je vakantie in Nederland. Vooral als je vakantie viert in het noorden van Nederland of als je in die regio woont dan kun je voor een goedkoop dagje uit namelijk een bootje huren in Giethoorn.

Giethoorn staat bekend onder de naam ‘het Venetie van het Noorden‘. Deze bijnaam heeft het dorp vooral te danken aan de vele smalle vaarten en sloten die door het dorp heen lopen. Giethoorn kent geen doorgaande weg voor auto’s. Het dorp wordt alleen doorsneden door een fiets en wandelpad. Al het verdere verkeer vindt plaats via boten.

Waar een bootje huren in Giethoorn?

In Giethoorn zijn verschillende bedrijven die bootjes en boten verhuren. Via Google vind je snel een aantal aanbieders die boten verhuren vanaf 10 euro per uur. Vaak hebben deze aanbieders ook acties waarbij de prijs voor het huren van een bootje omlaag gaat als je hem langer huurt.

Naast fluisterbootjes kun je bij een aantal bedrijven in Giethoorn ook grotere boten huren. Zo kun je bijvoorbeeld een grote electrisch aangedreven sloep huren. Zo’n grote sloep is natuurlijk duurder in de huurprijs, ga je een dagje varen met de kinderen dan is zo’n grote sloep wel erg handig.

Daarnaast kun je in Giethoorn ook punters huren. Deze voor Giethoorn typische boten kunnen zowel met een punter als met een zeil voortgedreven worden. Is het mooi weer en staat er een lekker windje? Dan staat het huren van een zeilpunter zeker garant voor leuk dagje uit.

Voor een echt goedkoop dagje uit…

…is het natuurlijk aan te raden om een aantal zaken goed voorbereid te hebben. Zo loont het de moeite om van te voren goed te zoeken naar goedkope aanbiedingen voor het huren van een bootje of punter. Daarnaast vind je op internet regelmatig kortingsbonnen of speciale acties voor het huren van een bootje.

Om de prijs van je dagje uit in Giethoorn laag te houden is het tenslotte verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen. Omdat veel horeca in Giethoorn wordt bevoorraad via het water zijn de prijzen aan de hoge kant. Uit-eten of een lunch kunnen de kosten van je dagje flink doen stijgen.