Een romantisch uitje: maak een boottocht in Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noord genoemd. En wat is er nou romantischer dan het maken van een boottocht met je geliefde door Venetië? Wil je een romantisch dagje weg met je partner of date? Huur dan een bootje in Giethoorn en verken samen de grachten, kanalen en meren rondom het Overijsselse dorp.

Romantisch uitje in Giethoorn.

Romantisch uitje in Giethoorn.

Bij verschillende bootverhuurbedrijven is het mogelijk om een romantisch arrangement te boeken. Je krijgt dan een goedgevulde picknickmand mee die je tijdens het varen kunt gebruiken. Maar ook kun je natuurlijk romantisch eten en drinken op een van de vele eilandjes en strandjes die je vindt rondom Giethoorn.

Naast een romantisch dagje weg waarbij je per boot of fluisterboot de omgeving verkend samen met je partner of date is het ook mogelijk om een romantisch arrangement te boeken waarbij je ook overnacht in Giethoorn. Je kunt ervoor kiezen om een nachtje te slapen in een van de mooie hotels in Giethoorn maar ook is het mogelijk om een heel weekend van elkaar te genieten.

Giethoorn is een populaire toeristische bestemming. Om optimaal te genieten van je romantische dagje weg is het dan ook aan te raden om buiten het hoogseizoen een arrangement te boeken. De meren, kanalen en vaartjes zijn dan minder druk.