Dagje weg in Overijssel: zwemmen in het mooiste zwembad van Nederland

De Scheg in Deventer. zwemmen

De Scheg

Nederland kent ontzettend veel zwembaden. Van kleine baden tot enorme zwemparadijzen: op vakantie in Nederland is een dagje uit naar het zwembad een van de makkelijkst te regelen uitstapjes. Het mooiste zwembad van Nederland aanwijzen is lastig en de titel van deze pagina is dan ook niet helemaal correct. Toch vind je in de Scheg, in het Overijsselse Deventer, een van de mooiste zwembaden van ons land. Wil je een dagje weg met de kinderen: dan is zwemmen in de Scheg hartstikke leuk!

Een leuk dagje uit in de Scheg in Deventer.

Een leuk dagje uit in de Scheg in Deventer.

Naast een zwembad biedt de Scheg ook een ijsbaan, een sauna met wellness, een speelparadijs en massage-mogelijkheden. Op deze pagina vind je alleen informatie over zwemmen in het prachtige zwembad van de Scheg.

Zwemparadijs Blue Lagoon

Het zwemparadijs in de Scheg heeft als veelzeggende naam ‘Blue Lagoon’ gekregen. In het zwembad vind je een groot aantal spectaculaire attracties voor groot en klein. Zo vind je in het zwembad een aantal gedurfde glijbanen. Vooral de Northern Silver Light glijbaan is voor echte durfals. Ook de wildwaterbaan is een niet te missen attractie. Elke middag wordt deze wilderwaterbaan op wild gezet waardoor het een echt avontuur wordt om naar beneden te gaan.

Naast glijbanen voor grote kinderen en volwassenen is er in de Blue Lagoon ook gedacht aan de kleintjes. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters is er Pingo’s Island. Een attractie waar kinderen tot vijf jaar kunnen spelen met water en zand. Om het comfortabel te houden voor de allerkleinsten wordt het water in dit speciale zwembad voor baby’s, peuters en kleuters op een temperatuur van 34 graden gehouden. Verder is het water nergens dieper dan 10 centimer. Uiteraard is het belangrijk om ten alle tijde toezicht te houden op uw spelende kinderen!

Eten en drinken

Een dagje uit naar het zwembad maakt hongerig. En daarom biedt de Blue Lagoon een aantal plekken waar lekker gegeten en gedronken kan worden. Uiteraard is er een snackbar met frietjes en andere snacks. Maar ook voor belegde broodjes of voor een kopje koffie met een stuk taart kan worden gezorgd. Voor een goedkoop dagje uit is het meenemen van eigen eten en drinken natuurlijk verstandiger.