Neem de Stoomtram Hoorn-Medemblik voor een historisch dagje weg

De stoomtram Hoorn-Medemblik. Een historisch dagje weg.

De stoomtram Hoorn-Medemblik. Een historisch dagje weg.

Hoorn is een stad in het noorden van de provincie Noord-Holland. In de stad vind je het beginpunt van een bijzonder museum: je kunt er namelijk de stoomtram nemen richting Medemblik. Eenmaal aangekomen in deze plaats in Noord-Holland kun je per boot of per tram weer terug naar Hoorn. Een echt dagje weg dus!

Je leert tijdens de rit hoe de geschiedenis van de stroomtram in Nederland eruit heeft gezien. De hele collectie van dit historische museum wordt gebruikt om een echte ouderwetse Nederlandse reisbeleving aan te bieden die zowel ontzettend leuk als leerzaam is. Wil je een leuk dagje weg in Noord-Holland? Neem dan de stoomtram Hoorn-Medemblik.

Een echt historisch dagje weg

Alle stoomtrams, de rijtuigen en de wagens die gebruikt worden zijn in hun oorspronkelijke staat teruggebracht en worden allemaal gebruikt tussen Hoorn en Medemblik. Een dagje weg met de stoomtram is zowel voor treinliefhebbers als voor mensen die van geschiedenis houden een goede tip.

De stoomtram Hoorn-Medemblik rijdt de gehele dag over een spoorbaan van 20 kilometer lang. Deze spoorweg en alle stations op de route zijn in hun oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Een ritje in de stoomtram is dus met recht een historisch dagje weg.

Opstappen

Een rit in de stoomtram kan op verschillende plekken beginnen. zowel in Hoorn, Medemblik als Wognum kunnen kaartjes gekocht worden. Zodra de stoomtram voorbij komt kan er ingestapt worden. Verder is het ook mogelijk om kaartjes te kopen als u al bent ingestapt. Dit kan bij de conducteur.

Naast een rit in de stoomtram kan er ook gevaren worden tijdens dit dagje uit. Tussen Enkhuizen en Medemblik kan namelijk de boot over het IJsselmeer genomen worden. Ook deze boot is een stuk erfgoed dat door het musem wordt beheerd.

Voor meer informatie over dit leuke dagje weg in eigen land verwijzen we u graag naar de website www.museumstoomtram.nl. Daar staat alle informatie die u nodig heeft. Onder andere informatie over de tarieven en speciale acties en aanbiedingen voor de stoomtram Hoorn-Medemblik.