Mooi weer: lekker buiten zwemmen in Noord-Holland

Met dit mooie weer is er natuurlijk niets leuker dan lekker zwemmen. Nu kun je in Noord-Holland heerlijk verkoelen in zee aan een van de mooie stranden die de provincie rijk is. Ook vind je in de provincie Noord-Holland een aantal prachtige buitenzwembaden. Op deze pagina vind je een vijftal adressen waar je tijdens je vakantie in Noord-Holland met mooi heerlijk kunt zwemmen en zonnen. 

Zwemmen nabij Amsterdam: het Amstelbad in Oudekerk aan de Amstel.

Het Amstelbad in Oudekerk aan de Amstel.

Het Amstelbad

Oudekerk a/d Amstel

Ben je op vakantie in Amsterdam en wil je met dit mooie weer lekker zwemmen? Dan kun je bijvoorbeeld naar Oudekerk aan de Amstel. In dit dorp, onder de rook van Amsterdam, vind je het mooie Amstelbad.

Het Amstelbad is vooral voor gezinnen met (jonge) kinderen of kleuters en peuters erg geschikt. In dit zwembad vind je maar liefst 3 zwembaden zodat iedereen zich lekker kan vermaken in het verkoelende water.

Het Flevoparkbad

Amsterdam

Uiteraard telt Amsterdam een groot aantal zwembaden. Een van de leukste buitenzwembaden van Amsterdam is het Flevoparkbad in Amsterdam Oost. Dit grote zwembad, met zowel een 50 meter bad voor het zwemmen van baantjes als een recreatief zwembad voor het spelen van leuke waterspelletjes, is zeer geliefd onder jong en oud. Een nadeel aan het Flevoparkbad is dat het mooi weer vaak erg druk is (maar welk zwembad is dat niet op mooie dagen in Nederland).

Strandbad ’t Skarpet

Oude Niedorp

Natuurzwembad/Strandbad 't Skarpet in Oude Niedorp.

Strandbad ’t Skarpet in Oude Niedorp.

Centraal gelegen in Noord-Holland ligt het dorp Oude Niedorp. Je vindt daar een prachtig natuurbad. Dit bad staat bekend als Strandbad ’t Skarpet. Ondanks het feit dat het zwembad gevuld is met natuurwater is de waterkwaliteit hoog.

Zeer regelmatig, en zeker op mooie dagen, wordt het water in dit natuurbad gecontroleerd op bijvoorbeeld blauwalg. Tot op heden is er nog nooit een afwijkende waarde gevonden voor deze verontreiniging van natuurwater. Op vakantie in het noorden van Noord-Holland? Lekker zwemmen in Oude Niedorp.

Het Baafje

Heiloo

Heiloo is een dorp gelegen aan de Noordzee-kust. Ben je op vakantie in dat deel van Nederland met je kleine kinderen en vind je het zwemmen in zee met de kleintjes te gevaarlijk? Je kunt dan in zwembad het Baafje in Heiloo terecht. In dit zwembad kan iedereen van jong tot oud heerlijk genieten van de verkoeling die een duik in het zwembad kan opleveren. Het Baafje biedt maar liefst 3 zwembaden waarvan een zwembad een 50 meter bad is.

Het Zwet

Wormer

Het Zwet: een dagje uit naar het Zwet in Wormer.

Het Zwet: een dagje uit naar het Zwet in Wormer.

In Wormer, een dorp ten westen van de stad Amsterdam, ligt Zwembad het Zwet. Een mooi zwembad dat gelegen is aan de natuurgebieden Jisperveld en het Wormer.

Naast drie mooie zwembaden, met daarbij natuurlijk een 50 meter bad, vind je het Zwet ook een prachtige ligweide van 4 hectare. Naast lekker zwemmen kun je dus ook heerlijk genieten van de zon tijdens je dagje uit naar dit zwembad.

Meer zwembaden voor een dagje uit in Noord-Holland

Naast de hier beschreven zwembaden vind je in de provincie Noord-Holland nog een groot aantal zwembaden, zwemvijvers en andere gelegenheden waar je heerlijk kunt zwemmen op mooie dagen. Heb jiij een goeie tip voor een dagje uit waarbij zwemmen centraal staat? Reageer dan op dit bericht.