Goedkoop dagje uit Amsterdam: Filmmuseum Eye

In Amsterdam barst het van de goedkope dagjes uit. Een heleboel kleinere musea, gallerieen en andere leuke bestemmingen zijn gratis toegankelijk. Een leuk gratis uitstapje in Amsterdam is bijvoorbeeld het filmmuseum Eye. En wil je toch een beetje geld uitgeven: een dagje Eye in Amsterdam blijft een goedkoop dagje weg. Ook voor dagen met slecht weer is een dagje weg naar het Filmmuseum een goede tip.

Het filmmuseum Eye vind je vlakbij het Centraal Station maar dan wel aan de andere kant van het IJ. Het filmmuseum ligt namelijk in Amsterdam Noord. Vanaf het Amsterdam CS kun je met de pont gratis een overtocht dat stadseel maken. Vanaf de pont is het filmmuseum vervolgens te voet in enkele minuten bereikbaar. Het filmmuseum Eye is per openbaar vervoer erg eenvoudig bereikbaar.

Goedkoop dagje uit Amsterdam: filmmuseum Eye

Goedkoop dagje uit Amsterdam: filmmuseum Eye

Eye in Amsterdam: voor een gratis of goedkoop dagje uit

Filmmuseum Eye is voor iedereen gratis toegankelijk. Vanuit de entree kun je gratis het Panorama bezoeken. Onderweg zie je verschillende kunstwerken en andere objecten die alles te maken hebben met de Nederlandse en internationale filmindustrie. Een gratis bezoek aan het filmmuseum Eye kun je afsluiten met een drankje of hapje in het gezellige restaurant dat deel uitmaakt van het filmmuseum.

In het filmmuseum worden dagelijks films vertoond die een grote (of minder grote) historische waarde hebben vanuit het perspectief van de filmindustrie. Daarnaast kun je in het museum ook nieuwe films kijken. Om een film te kijken in het filmmuseum moet je, net zoals bij een normale bioscoop, een kaartje kopen. Ticketprijzen voor Eye beginnen bij 10 euro voor een regulier entree-bewijs. Voor kinderen is er een speciaal tarief: zij mogen goedkoper naar binnen. Ook CJP, stadspas, 65+ pas of studentenpas bezitters betalen minder.

In de kelder van het museum is een permanente tentoonstelling over de filmindustrie ingericht. Deze tentoonstelling is voor iedereen toegankelijk. Ook de ruimte waarin tijdelijke tentoonstelling worden gehouden is erg leuk om te bezoeken. Deze tijdelijke tentoonstellingen wisselen: tijdens deze wisselingen is de ruimte niet toegankelijk. Om toegang te krijgen tot de tentoonstellingen in het filmmuseum moet je een geldig entreebewijs hebben.

Een leuk en betaalbaar dagje weg in Amsterdam


Heb je zin een leuk, betaalbaar en leerzaam dagje weg in Amsterdam met je kinderen, je partner of je collega’s? Een bezoek aan filmmuseum Eye is voor iedereen de moeite waard. Door de unieke locatie is het filmmuseum daarnaast gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Kies je voor een bezoek aan Eye per auto? Je kunt deze betaald parkeren op korte afstand van het museum. Handiger is het echter om Eye per trein en gratis pont te bezoeken.