Een leuk dagje weg in Rotterdam: het Maritiem Museum

Voor een leuk dagje weg in eigen land hoef je niet ver te zoeken. Verspreid over Nederland vind je op tal van plekken leuke attracties voor een gezellig dagje uit. Wil je een dagje weg in de regio Rotterdam? Dan is het Maritiem Museum in deze stad een goede tip voor een leuk dagje weg met de kinderen of met je partner. Ook als je in Zuid-Holland of in Zeeland op vakantie bent is dit leuke dagje uit prima geschikt.

Het Maritiem Museum is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen kunnen terecht in de wereld van Professor Plons. Deze tentoonstellingsruimte is ingericht op kinderen vanaf 4 jaar. Spelenderwijs leren zij alles over de wereld op en rond de zee. Zo moeten ze helpen met het sorteren van vissen, het navigeren aan boord van een schip en helpen met het laden en lossen van zeeschepen. Al deze activiteiten zijn opgebouwd rondom Professor Plons die net terug is van een grote zeereis.

Volwassenen kunnen in het Maritiem Museum zien welke invloed de maritieme wereld op ons bestaan heeft. Met behulp van mooie tentoonstellingen opgebouwd uit hedendaagse en geschiedkundige stukken is te zien hoe Nederland groot werd als zeevarend land. Je kunt bijvoorbeeld luisteren naar de verhalen van zeemannen en reizigers op de eerste cruises. Topstukken van het maritiem museum zijn onder meer het oudste scheepsmodel ter wereld en de zeekaarten van cartogaaf Joan Blaeu.