Dagje weg op het water: zeilen op het Alkmaardermeer

Het Alkmaardermeer is een groot meer dat samen met het Uitgeestermeer een prachtig gebied vormt om te varen. Beide meren zijn centraal gelegen in de provincie Noord-Holland. Ben je op vakantie in de provincie in Nederland en wil je een leuk dagje weg? Huur dan een motorboot of zeilboot en ga lekker weg op het water.

Zeilboot huren

Op mooie dagen is zeilen op de Alkmaarder en Uitgeestermeer (zoals het beide meren gezamenlijk heten) een absolute aanrader. Maar ook vanaf een motorboot of sloep zijn de beide meren een ware lust voor het oog. Een boot, sloep of zeilboot huren voor een leuk uitstapje op het water kan op veel plekken rondom de meren. Naast varen of zeilen kun je op verschillende plekken rondom de beide meren heerlijk zwemmen vissen.

Op het Alkmaardermeer kun je heerlijk varen en zwemmen. Een dagje weg tijdens je vakantie in Nederland!

Op het Alkmaardermeer kun je heerlijk varen en zwemmen. Ideaal voor een leuk dagje weg tijdens je vakantie in Nederland!

Een van de bedrijven waar je een boot, sloep of zeilschip kan huren is de Zeilschool & Botenverhuur Het Uitgeestermeer. Dit bedrijf biedt zowel sloepen, motorboten en zeilschepen te huur aan. De voorwaarden en prijzen voor het huren van een boot, sloep of zeilboot zijn goed. Wel is het goed om te weten dat bij een windkracht groter dan 5 het huren van een bootje niet mogelijk is. Tenslotte is het huren van een boot bij de ZHU al mogelijk vanaf 50 euro per dagdeel.

Eten en drinken

Rondom beide meren kan op verschillende plekken lekker gegeten en gedronken worden. Zo vind je De Woude, een dorp op het enige bewoonde eiland in het Alkmaardermeer, een aantal gezellig restaurantjes. Je kunt hier per boot naartoe en je sloep kun je aanmeren in de tuin van het restaurant. Wil je een goedkoop dagje weg aan of op het water? Dan is het uiteraard verstandig om je eigen lunch mee te nemen. Een dagje weg op het Alkmaardermeer hoeft, zeker als het mooi weer is en je lekker buiten kunt zitten, helemaal niet duur te zijn.