Dagje uit met regen: maak een rondvaart in Amsterdam

Ben je op vakantie in Noord-Holland of ben je een weekend in Amsterdam maar heeft het weer je in de steek gelaten? Geen nood, ook met regen kun je in Amsterdam genoeg leuke dagjes uit binnen doen. Zo is het uitzicht op de hoofdstad van Nederland vanaf het water altijd de moeite waard. Bij regen of slecht weer: boek een leuke rondvaart in Amsterdam.

Een leuk dagje weg bij slecht weer: een rondvaart in Amsterdam (hier bij mooi weer...)

Een leuk dagje weg bij slecht weer: een rondvaart in Amsterdam (hier bij mooi weer…)

De meeste rondvaarten in Amsterdam starten bij het centraal station in onze hoofdstad. In het water aan de stadskant van het CS vind je een aantal rederijen waar je een rondvaart kunt boeken. De bekendste reder is natuurlijk Lovers maar ook andere bedrijven hebben mooie boten voor leuke rondvaarten bij slecht weer. Een rondvaart vanaf het CS betekent natuurlijk dat je met de trein naar Amsterdam kunt komen: handig je hoeft dan namelijk geen parkeergeld te betalen.

De meeste rondvaarten in Amsterdam voeren je op een tocht door de mooie grachten van onze hoofdstad. Deze is met mooi weer natuurlijk erg gezellig maar als het regent en jij lekker binnen zit dan heeft de stad ook zijn charmes. Naast de grachten doen de meeste rondvaarten daarnaast ook het IJ aan. Deze brede rivier is met slecht weer erg indrukwekkend.

Een rondvaart met eten, dierentuin of als romantisch uitje

Bij Lovers kun je een normale rondvaart als dagje uit boeken. Daarnaast heeft deze rederij ook aanbiedingen voor mensen die naast een rondvaart ook graag iets anders willen doen. Bijna al deze uitgebreide rondvaarten zijn erg geschikt voor een leuk dagje uit bij slecht weer; je zit zelf dus lekker binnen bij regen.

Voorbeelden van rondvaarten met extra’s zijn bijvoorbeeld een rondvaart met een luxe etentje in romantische sferen. Je eet bij kaarslicht de lekkerste gerechten terwijl je de hele stad doorvaart. Ook erg leuk is een rondvaart waarbij een entree voor Artis bij de prijs is inbegrepen. Vanaf het Centraal Station vaar je naar deze leuke dierentuin.