Dagje naar het strand: Castricum is de perfecte bestemming

Wat is er op mooie zomerse dagen leuker dan een dagje uit naar het strand? In Nederland vind je genoeg leuke plekken voor een heerlijke dag vol met zon, zee en strand. Een van de leukste plekken voor een dagje strand is Castricum. Een mooi strand, gezellige strandtenten, vriendelijke mensen, goedkoop parkeren en niet al te druk. Ben je op vakantie in Noord-Holland en schijnt de zon? Ga dan een dagje uit naar het strand in Castricum.

Het strand, de duinen en de zee vind je ten westen van de dorpen Castricum en Bakkum. Het strandgebied staat, vanwege haar ligging nabij Bakkum, ook wel bekend als Bakkum aan Zee. Vanuit het dorp Castricum vind je de strandopgang aan het einde van de Zeeweg. Per fiets is die te bereiken in ongeveer 10 minuten. Verder kun je ook per auto naar de strandopgang rijden. Je vindt aan het eind van de Zeeweg een groot parkeerterrein waar je tegen een vergoeding je auto de  hele dag kunt parkeren.

Een dagje weg naar het strand in Castricum.

Een dagje weg naar het strand in Castricum.

Wat te doen op en bij strand?

Op het strand bij Castricum kun je uiteraard heerlijk zonnebaden, zwemmen en genieten van het rustgevende uitzicht van de zee. Maar wil je een actief dagje uit op het strand? Dan biedt Castricum je ook genoeg mogelijkheden. Zo kun je heerlijk wandelen in het Noordhollands Duinreservaat. In hetzelfde natuurgebied kun je natuurlijk ook prachtig fietsen, mountainbiken en paardrijden. Je hoeft zelf geen fiets mee te nemen, in Castricum kun je op verschillende plekken een fiets of mountainbike huren.

Ben je op vakantie in Nederland en vier je die vakantie in de provincie Noord-Holland? Dan is er niets leuker dan op een mooie zomerse of zonnige dag het strand en de duinen bij Castricum te bezoeken. Of je nu met de kinderen, met je partner of met vrienden een leuk dagje weg wil, een dagje strand valt eigenlijk bij iedereen in de smaak. Zeker in combinatie met een lekker kopje koffie of een biertje in een van de gezellige strandtenten op het strand van Castricum.