Dagje weg met de kinderen in Noord-Holland? Het Leeghwaterbad in Purmend

Wil je lekker zwemmen tijdens je vakantie in Noord-Holland? Dan is het Leeghwaterbad in Purmerend the place to be. Dit mooie zwembad leent zich perfect voor een gezellig dagje weg met de hele familie, ook als het slecht weer is. En ook met kleine kinderen is dit zwembad in Purmerend een prima bestemming. Het zwembad heeft in 2014 zelfs de prijs ‘Beste zwembad van Nederland’ gewonnen.

In het Leeghwaterbad vind je in totaal vier zwembaden. Een groot bad voor het trekken van baantjes dat, heel bijzonder, uitkijkt over de receptie van het zwembad door middel van een grote glazen pui. Dit bad wordt het sportbad genoemd, je kunt er heerlijk baantjes van 25 meter trekken. Dit zwembad is speciaal bedoeld voor mensen die komen om aan hun conditie te werken. Ook kinderen die hun diploma willen halen kunnen in dit sportbad terecht. Verder zijn er nog drie zwembaden in het Leeghwaterbad. Deze andere baden zijn meer geschikt voor mensen die een leuk dagje weg willen.

Het Leeghwaterbad in Purmerend heeft een wildwaterbaan.

Het Leeghwaterbad in Purmerend heeft een wildwaterbaan.

Allereerst is er een zwembad speciaal voor baby’s en dreumessen. Dit bad is lekker warm en er is speelgoed voor de allerkleinsten. Daarnaast zijn er nog twee zwembaden voor jongere kinderen die een zwemdiploma hebben. Zo is er een groot zwembad met een leuke wildwaterbaan. In hetzelfde bad bevindt zich ook de glijbaan: vanaf vier meter hoogte glij je via een aantal scherpe bochten naar beneden. Tenslotte is er nog een derde bad waarin kinderen die goed kunnen zwemmen allerlei leuke activiteiten in en op het water kunnen doen.

Verder biedt het zwembad nog een aantal andere faciliteiten die van een dagje weg in Noord-Holland naar dit zwembad een leuke dag maken. Zo is er een stoomcabine waar je heerlijk kunt genieten van de gezonde warme dampen. Ook zijn er verspreid over het zwembad een aantal bubbelbaden. Uiteraard ontbreekt een eetgelegenheid voor een lekker kopje koffie of een broodje niet in het zwembad. En tenslotte zijn de omkleed en douchegelegenheden groot, schoon en handig ingericht.

Wil je een leuk dagje weg met de kinderen? Of je nu grote kinderen of juist een baby of peuter hebt in het Leeghwaterbad in Purmerend is er voor elk wat wils. Lekker baantjes trekken of heerlijk ontspannen van de glijbaan of wildwaterbaan, het kan allemaal. Vooral als het tijdens je vakantie in Noord-Holland slecht weer is, is een dagje weg naar dit zwembad ideaal!