Het Daf Museum in Eindhoven: ideaal voor een dagje weg met slecht weer

Slecht weer in een vakantie is ontzettend balen. Gelukkig zijn er in Nederland veel leuke uitstapjes te maken op dagen dat de zon zich weinig laat zien en er in plaats daarvan regen valt. Ben je op vakantie in Noord-Brabant, of woon je in deze mooie provincie, dan vindt je in Eindhoven een leuk dagje uit met slecht weer: bezoek dan eens het Daf Museum.

Het Daf museum leert kinderen en volwassenen alles over dit ooit bekende automerk.

Het Daf museum leert kinderen en volwassenen alles over dit ooit bekende automerk.

Het Daf Museum is onderverdeeld in drie gedeeltes. Op de begane grond heeft men een dorpsplein gemaakt met verschillende winkeltjes, cafés en een garage uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Ook het kantoor van de oprichters van Daf is hier te vinden. Wil je een hapje eten of drinken voordat je de rest van het museum bezoekt? Dan kan dat natuurlijk in het café dat hier te vinden.

In het Daf museum zijn een groot aantal vrachtwagens te bekijken.

In het Daf museum zijn een groot aantal vrachtwagens te bekijken.

Op de beneden verdieping is een prachtig overzicht te vinden van de verschillende soorten vrachtwagens die Daf in de loop der jaren heeft gefabriceerd. Extra nadruk in deze tentoonstelling is er voor speciale vrachtwagens die Daf in haar lange bestaan heeft gemaakt. Ook vind je op deze verdieping een overzicht van een groot aantal motoren die Daf in de loop der jaren heeft ontwikkeld en gebruikt.

In het Daf Museum mag natuurlijk een overzicht van alle personenauto’s die het bedrijf heeft ontwikkeld niet ontbreken. Op de eerste verdieping van het museum vind je alle auto’s die in de loop der jaren zijn gemaakt door Daf. Bijzonder is dat in deze tentoonstelling ook prototypes te zien zijn die nooit in productie zijn genomen.

Voor wie?

Het Daf Museum is een leuk dagje weg met slecht weer voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij alle auto’s en vrachtwagens die er in het museum te zien zijn. Volwassenen zullen de nostalgische auto’s misschien nog herkennen van vroeg.

Wil je een goedkoop dagje uit? Het Daf Museum is best betaalbaar. Volwassenen betalen nog geen 10 euro terwijl kinderen voor een goedkoper tarief naar binnen mogen. En als je goed zoekt vind je op internet regelmatig goede acties voor het musem. De ANWB heeft tenslotte regelmatig kortingsbonnen voor een goedkope entree voor het museum.