Op vakantie in Limburg? Ga een dagje winkelen in Maastricht

Maastricht is de  hoofdstad van de provincie Limburg. Door de zuidelijke ligging van deze stad in vergelijking met andere steden in Nederland hangt er een heel andere sfeer in Maastricht. Ga je op vakantie in Nederland en besluit je de provincie Limburg daarvoor te kiezen? Dan moet je zeker een dagje gaan winkelen in Maastricht!

Winkelen in Maastricht

Het winkelaanbod in Maastricht is enorm. Naast een groot aantal gezellig winkeltjes en boetiekjes in de gezellige straten van de binnenstad van Maastricht vind je in de binnenstad ook twee grote winkelcentra. Gelegen tussen het Vrijthof en de Markt ligt het grote winkelcentrum Entre Deux. Dit winkelcentrum werd in 2008 uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van Europa. Alleen al de prachtige boekenwinkel in de Dominicanenkerk is een bezoek meer dan waard. Maar in Entre Deux vind je ook mode, beauty, speelgoed en natuurlijk plekjes om lekker te eten.

Naast Entre Deux vind je in Maastricht nog een groot winkelcentrum. 5 Jaar geleden werd in de binnenstad namelijk het winkelcentrum Mosae Forum geopend. Dit winkelcentrum biedt een grote variëteit aan winkels, boetiekjes en restaurants. Allemaal verschillend maar met een grote overeenkomst: Alle winkels in het Mosae Forum hebben een perfecte sfeer door de prachtige en luxe inrichting van het winkelcentrum.

Vakantie in Nederland? Dagje winkelen in Maastricht.

Vakantie in Nederland? Dagje winkelen in Maastricht.

Eten en drinken in Maastricht

Wil je lekker uit-eten nadat je hebt gewinkeld in Maastricht? Of heb je lekker gefietst door het prachtige Limburgse landschap en wil je ter afsluiting culinair uit-eten in Maastricht? Dan kan dat natuurlijk op een groot aantal adressen. Maastricht staat namelijk bekend als een stad waar je heerlijk kunt eten en drinken. Een compleet overzicht van alle restaurants, eetcafés en andere eetgelegenheden in Maastricht vind je hier.

Meer informatie over winkelen in Maastricht vind je op de zeer uitgebreide website van de VVV van de provinciehoofdstad. Die website vind je via deze link. Wil je leuke aanbiedingen of kortingen voor bezienswaardigheden in Maastricht? Ook dan is de website van de VVV een goed startpunt. Er worden namelijk zeer regelmatige aanbiedingen, kortingen en acties aangekondigd via die website.

Nog een laatste tip betreft het parkeren in Maastricht. Via een speciale app voor iPhone en Android kun je heel gemakkelijk op je smartphone zien waar je kunt parkeren in Maastricht. Ook kun je zien welke parkeergarages plek hebben en mocht een garage vol zijn dan kun je via de app eenvoudig een andere parkeergarage vinden om je auto te parkeren.