Dagje uit in Limburg: de Mergelgrotten in Valkenburg

Dagje uit in Limburg: de mergelgrotten in Valkenburg

Dagje uit in Limburg: de mergelgrotten in Valkenburg

In het kleine dorp Valkenburg bevindt zich een van de leukste attracties voor een dagje uit in Limburg. Onder de bossen en velden van het dorpje zijn namelijk veel ondergrondse gangenstelsels uitgesleten in de mergelbodem.

Sommige van deze gangen zijn opengesteld voor bezoekers: je kunt er mooie wandelingen maken of sportieve activiteiten doen maar ook kun je er enge spooktochten maken. Wil je een leuk dagje uit met of zonder de kinderen? Breng dan een bezoek aan de mergelgrotten in Limburg.

Naast wandelingen, fietstochten en griezeltochten worden er in de mergelgrotten rondom Valkenburg ook speciale thema-dagen georganiseerd. Zo staat de hele maand oktober in het teken van de mergelgrotten maar wordt er ook jaarlijks een ondergronds kerkenpad uitgezet.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een dagje uit met kinderen in de grotten rondom Valkenburg? Dan vind je op de website van Ondergrondsvalkenburg meer informatie. Op de Limburg-pagina binnen Nederlandvakantieland.net vind je daarnaast veel meer tips voor leuke dagjes uit tijdens je vakantie in Limburg.