Dagje uit in Limburg: Bezoek aan Hertog Jan Brouwerij

Op vakantie in Nederland zijn er natuurlijk genoeg leuke dingen om te doen. Als je op vakantie bent in Limburg (of als je op vakantie bent in het oosten van Brabant) dan is een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij in Arcen erg leuk om te doen. Een voorwaarde vermelden we nu alvast: na afloop van elke rondleiding krijgt u een gratis glas bier of frisdrank. Alleen personen van 18 jaar en ouder krijgen uiteraard een biertje aangeboden.

Een rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij wordt altijd gegeven door een ervaren gids. Een rondleiding door de brouwerij duurt ongeveer een uur. In dat uur leert u alles over de manier waarop Hertog Jan bier gebrouwen wordt. Het brouwproces wordt onder de loep genomen en u maakt kennis met de ingredienten van Hertog Jan bier: u ruikt de hop en mag de mout proeven. En uiteraard vertelt de gids u precies hoe de makers van Hertog Jan met passie te werk gaan tijdens het brouwen van hun bier.

De Hertog Jan brouwerij in Arcen: een leuke tip voor een dagje uit.

De Hertog Jan brouwerij in Arcen: een leuke tip voor een dagje uit.

Arcen

De Hertog Jan brouwerij is gelegen in het Noord-Limburgse Arcen. Bijzonder is het feit dat de brouwerij nog altijd op precies dezelfde plek staat als waar men 100 jaar geleden begon met het maken van Hertog Jan bier. In de nabijheid van de brouwerij ruikt het naar mout, de lucht die bij elke brouwerij kenmerkend is voor het maken van bier.

Meer informatie is uiteraard te vinden op de website van de brouwerij. Ook staat daar informatie over tarieven, kortingen en eventuele aanbiedingen voor het maken van een rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij. Op vakantie in Limburg en op zoek naar een goede tip voor een leuk dagje uit? Bezoek dan de Hertog Jan Brouwerij in Arcen.