Zeehondencrèche Pieterburen: voor een leuk dagje weg in Groningen

Pieterburen: voor een leuk dagje weg in Groningen voor jong en oud.

Pieterburen: voor een leuk dagje weg in Groningen voor jong en oud.

Helemaal in het noord-westen van de provincie Groningen ligt het dorpje Pieterburen. Pieterburen is het startpunt van het Pieterpad, een lange afstandswandeling in Nederland, maar ook vind je in Pieterburen natuurlijk de zeehondencrèche.

De zeehondencrèche is een leuke bestemming voor een educatief dagje weg met de kinderen. Ook voor een leuk dagje uit met je partner is een bezoek aan de zeehondencrèche in Pieterburen erg leuk. Nergens anders in Nederland kun je zoveel leren over zeehonden als in Pieterburen!

Vakantie in Groningen?

Ben je op vakantie in de provincie Groningen of ben je voor een weekendje weg in de stad Groningen? Dan is een bezoekje aan de zeehondencrèche het overwegen zeker waard. Pieterburen is vanaf de stad Groningen per auto in ongeveer 30 minuten te bereiken. Ook met het openbaar vervoer kun je naar Pieterburen, dan ben je wel een stuk meer tijd kwijt. Ben je op vakantie in Groningen en wil je met de kinderen een leuk maar ook educatief dagje weg? Dan is een bezoek aan de zeehondencrèche eigenlijk een verplicht nummer.

De zeehondencrèche

De zeehondencrèche is oorspronkelijk een opvang voor zieke en door hun ouders verlaten zeehonden die op het Wad werden gevonden door vissers. Inmiddels is de zeehondencrèche veel meer dan alleen een plek om naar deze dieren te kijken.

Je kunt in Pieterburen kijken naar de prachtige dieren.

Je kunt in Pieterburen kijken naar de prachtige dieren.

Natuurlijk kun je er nog steeds kijken naar zeehonden. In de zeehondencrèche bevinden zich hele kleine zeehonden die nog maar net in de opvang zijn. Ook kun je in de crèche kijken naar grote zeehonden die zich al geruime tijd bevinden in de opvang. Deze zeehonden worden natuurlijk uiteindelijk teruggezet op het Wad.

Daarnaast kun je in de zeehondencrèche ook heel veel leren over de zeehond in het algemeen en de bedreigingen die deze soort tegenkomt tijdens haar bestaan op het Wad. Verder is er een klein winkeltje in de zeehondencrèche en kun je er koffie en thee met wat lekkers kopen.

Entree, korting en acties

De entree voor Pieterburen bedraagt voor volwassenen 8 euro, kinderen betalen 5 euro. Regelmatig verschijnen er op internet via de website van de zeehondencrèche kortingscodes en acties/aanbiedingen voor korting op de entreeprijs. Daarnaast vind je ook in tijdschriften en op andere websites kortingscodes en aanbiedingen voor de entree van de zeehondencrèche. Daarnaast is het goed om te weten dat alle inkomsten van de zeehondencrèche in Pieterburen uiteraard ten gunste komen van de zeehonden in de crèche. Ben je op vakantie in Groningen en wil je een leuk dagje weg met de kinderen, je partner of met vrienden? Bezoek dan eens de zeehondencrèche in Pieterburen!