Dagje sauna in Groningen: Sauna de Waterlelie in Zevenhuizen

Zevenhuizen is voor sauna-liefhebbers meer dan een klein dorpje in de provincie Groningen. In het dorpje dat ongeveer 20 minuten ten westen van de stad Groningen ligt vind je namelijk een ontzettend leuke sauna die zich vooral leent voor een rustig en ontspannen dagje weg naar de sauna. Thermen de Waterlelie is een van de leukste sauna’s in de provincie Groningen: je vindt er een groot aanbod aan sauna’s en baden.

Dagje weg naar de sauna in Groningen: Thermen de Waterlelie in Zevenhuizen

Thermen de Waterlelie in Zevenhuizen

De sauna’s en baden in de Waterlelie

Thermen de Waterlelie biedt alles wat een sauna liefhebber zich maar kan wensen. Zo vindt je in de Waterlelie een echte houtgestookte Finse sauna die lekker heet is. Ook zijn er andere sauna’s die minder warm zijn: onder andere de panorama sauna die een prachtig uitzicht op de omliggende tuin biedt is daar een voorbeeld van. Ook vinden er in de Waterlelie zeer regelmatig Aufguss plaats. Dit sauna ritueel is een grote aanrader voor iedereen die van een dagje uit naar de sauna houdt.

De Panorama Sauna in de Waterlelie is prachtig opgebouwd.

De Panorama Sauna in de Waterlelie is prachtig.

Koud dompelen is erg belangrijk tijdens een dagje uit naar de sauna. In Thermen de Waterlelie kan dat zeer goed: achterin de tuin vind je namelijk een dompelbad met daarin water uit eigen bron. Zoals je je kunt voorstellen is dat bronwater ijskoud en zeker in de winter is dit koude dompelbad voor de echte die-hards. Naast dit bron-dompelbad zijn er gelukkig ook andere dompelbaden die minder koud zijn.

Daarnaast is de Waterlelie een van de weinige sauna’s in Nederland met een echt wisselbad. Een wisselbad bestaat uit twee losse baden met in het ene bad heet en in het andere bad koud water. Door afwisselend door het hete bad en het koude bad te waden zorg je voor een goede bloedsomloop en een heerlijk gevoel. De enige andere sauna in Nederland waar wij als redactie van Nederlandvakantieland een vergelijkbaar bad hebben aangetroffen staat in Sauna Fort Beemster.

Naast heerlijke sauna’s, baden relaxruimtes en zonnebanken kun je in Thermen de Waterlelie ook heerlijk eten en drinken. In het restaurant van de Waterlelie kun je tijdens je dagje sauna genieten van een broodje en een kopje koffie. Maar ook kun je er culinair genieten door een van de heerlijke gerechten van de kaart te kiezen.

Acties, kortingscodes en aanbiedingen

Wil je met korting naar de sauna dankzij een leuke kortingscode of actie voor Thermen de Waterlelie? Dan vind je op de website van de sauna een aparte pagina met alle aanbiedingen en acties voor de Waterlelie. Ook via andere kanalen vind je leuke aanbiedingen, acties en kortingscodes voor leuke kortingen op de entree van de Waterlelie. Daarnaast vind je op de actie-pagina ook acties voor arrangementen en andere leuke aanbiedingen in de Waterlelie.