Herfstvakantie: de leukste dagjes weg

Een leuk dagje weg in de Herstvakantie.

Op zoek naar een goed idee voor een leuk dagje weg in de Herstvakantie?

Nog een weekje en dan begint de herfstvakantie. 10 Weken na het einde van de zomervakantie is de herfstvakantie voor veel mensen de ideale vakantie voor een paar leuke dagen weg in eigen land. Maar ook voor een leuk dagje uit is de Herfstvakantie uitermate geschikt.

Zeker als het weer een beetje meewerkt zijn zowel pretparken, dierentuinen en andere leuke attracties de moeite van een bezoekje meer dan waard. Op deze pagina vind je een aantal tips voor leuke dagjes weg in Nederland tijdens je vakantie of vrije dag in de herfstvakantie.

Herfstvakantie tips voor Drenthe

Drenthe is een van de meestbezochte provincies tijdens vakanties in eigen land. Leuke attracties in deze provincie zijn onder andere de volgende.

  1. De dierentuin in Emmen is in de Herfstvakantie een goede bestemming voor een hele dag weg. In de Herfstvakantie is het vaak wat minder druk dan in de zomermaanden. Meer informatie.
  2. Ga je op vakantie in het noorden of noordoosten van Drenthe? Dan is een bezoekje aan het Hunebedcentrum in Borger de moeite waard. Ook met slecht weer is dit een leuk en leerzaam dagje weg.

Naar Gelderland in de Herfstvakantie?

Ga je in de Herfstvakantie naar Gelderland? Dan is het goed om te weten dat je in de provincie ontzettend veel leuke dagjes uit kunt inplannen. Hierbij twee tips, leuk voor kinderen en ook geschikt voor dagen met regen of slecht weer.

  1. Paleis het Loo blijft een van de meest populaire bestemmingen voor een leuk dagje uit in Gelderland. Leer alles over ons Koningshuis en kijk hoe men vroeger leefde in het paleis. Zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen. Ook met regen of slecht weer is een bezoek aan het Paleis erg leuk.
  2. Een andere goede tip voor een dagje weg in de Herfstvakantie is natuurlijk een saunabezoek. Zeker met slecht weer is een bezoek aan de sauna een plezier voor lichaam en geest. Sauna de Veluwe in Lunteren is een goed adres en ook toegankelijk voor kinderen.

Noord-Holland tijdens de Herfstvakantie

Ga je op vakantie in Noord-Holland? Dan zijn de volgende bestemmingen erg geschikt voor een leuk dagje weg in deze provincie.

  1. Bezoek Amsterdam, zowel met mooi weer als op een regenachtige dag is onze hoofdstad zeer de moeite waard. Maak bijvoorbeeld een rondvaart of bezoek Eye, het nieuwe filmmuseum.
  2. Ook leuk met slecht weer is de stoomtram die loopt van Hoorn naar Medemblik. In deze ouderwetse tram, die rijdt over een route die met recht historisch genoemd mag worden, leer je alles over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.