Dieren kijken: dagje uit naar de Apenheul

Dagje uit naar de Apenheul

De Apenheul

Een dagje uit naar de Apenheul is voor veel Nederlanders een begrip. Het populaire dierenpark vlakbij Apeldoorn is dan ook een echte belevenis. Waar kun je in Nederland vrij rondlopen tussen apen, oerang oetangs en gorilla’s? Op deze pagina lees je alles over een dagje uit in Nederland naar een mooie dierentuin: de Apenheul in de provincie Gelderland.

De Apenheul werd opgericht in 1971. In dat jaar begon men op een klein stukje grond met een unieke dierentuin: eentje waar de bezoekers tijdens hun dagje uit gewoon los konden rondlopen tussen echte apen. Uiteraard stond (en staat) veiligheid voorop. Alleen apen waarvan bekend is dat ze geen gevaar voor mensen zijn lopen vrij rond in het park. Grotere apen zitten op speciale eilanden zodat je ze als bezoekers in hun natuurlijke habitat kunt bekijken.

De Apenheul is sinds de oprichting enorm gegroeid. Zowel voor gezinnen als voor ouderen is een dagje uit naar de Apenheul een leuke belevenis. Op de eerste plek natuurlijk om te kijken naar alle leuke, mooie en schattige taferelen die de apen in de Apenheul veroorzaken. Maar naast aapjes kijken kun je in de Apenheul ook genoeg andere leuke dingen doen.

Andere dieren, spelen en eten

Zo kun je in de Apenheul naast apen ook andere dieren bekijken. Het dierenpark heeft namelijk ook andere dieren binnen haar grondgebied. Ook deze dieren bevinden zich zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving.

Verder kunnen de kinderen in de Apenheul natuurlijk heerlijk spelen in een van de prachtige speelgebieden die het park biedt. Ouders kunnen terwijl hun kinderen tijdens het dagje uit lekker spelen een kopje koffie drinken en een krantje lezen.

Een dagje Apenheul met een gezin kost best wel wat: echt goedkoop kun je een dagje uit naar de Apenheul dan ook niet noemen. Wel kun je de prijs van een dagje Apenheul laag houden door zelf eten en drinken mee te nemen. Meer informatie uiteraard op de website van de Apenheul. Op die site vind je ook regelmatig kortingscodes en speciale aanbiedingen en acties voor de Apenheul. Houd ook deze site in de gaten voor leuke acties en kortingscodes voor de Apenheul.