Dagje weg op de Veluwe: bezoek Paleis het Loo

De Veluwe is een populaire bestemming voor mensen die in Nederland op vakantie willen. Naast het vele natuurschoon dat te voet of per fiets verkend kunnen worden biedt de Veluwe ook een aantal andere voor Nederland unieke bestemmingen voor leuke dagjes weg. Een leuk dagje weg vind je bijvoorbeeld vlakbij Apeldoorn: op Paleis het Loo valt voor kinderen genoeg te beleven en voor dagjes weg met volwassenen is Paleis het Loo ook ontzettend leuk.

Willem III was de eerste bewoner van Paleis het Loo.

Willem III was de eerste bewoner van Paleis het Loo.

Paleis het Loo was tot 1984 in handen van de koninklijke familie. Tijdens een dagje weg in het Paleis leer je dan ook alles over de geschiedenis de Oranjes in de periode dat zij daar woonden. Ook de eerste bewoners van het Paleis komen uitgebreid aan de orde. Willem III overleed in 1890 in Paleis het Loo.

Toen de koninklijke familie in 1984 afstand deed van het Paleis het Loo werd het Paleis gerenoveerd zodat bezoekers kunnen ervaren hoe het paleis er in zijn oorspronkelijke staat uitzag. Een flink aantal van de vertrekken in het paleis is teruggebracht naar de staat waarin deze in 17e eeuw gebouwd werden. Tijdens een dagje weg in Paleis het Loo ondervind je aan den lijven hoe de Oranjes de afgelopen 300 jaar leefden, aten en sliepen.

Bijzonder tentoonstelling in het Stallencomplex

Ook zeer de moeite waard tijdens een dagje weg naar Paleis het Loo is het stallencomplex. Hier zijn auto’s, koetsen, rijtuigen en sledes te zien die werden gebruikt door de bewoners van het Paleis. Blikvanger van de tentoonstelling in het Stallencomplex van het Loo is de witte lijkkoets die werd gebruikt voor de begrafenis van Prins Hendrik en Koningin Wilhelmina. Ook bevindt zich in een van de stallen een uitgebreide presentatie met daarin foto’s films en quizzen over Nederland en haar koninklijke familie.

Tuinen het Paleis het Loo

Naast de binnenkant van het Paleis zijn ook de tuinen het het Paleis te bezoeken. Deze prachtige tuinen zijn op basis van originele tekeningen uit de 18e eeuw gerenoveerd zodat ook deze eruit zien zoals ze dat in de periode dat de Oranjes in het Paleis woonden ook deden.

De tuinen van het Loo zijn in Engelse landschapsstijl aangelegd, precies volgens de wens van de Oranjes. Een wandeling door de tuinen van het Loo is absoluut aan te raden als je een dagje weg gaat op de Veluwe en daarom naar Paleis het Loo afreist.

Ook voor kinderen

Paleis het Loo is leuk voor volwassenen maar ook een dagje uit naar het Paleis met de kinderen is erg leuk. Zij kunnen bijvoorbeeld een spannende audiotoer boeken die verzorgt wordt door het Paleisspook. Verder is er voor de kinderen een leuke speeltuin.

Paleis het Loo, de tuinen en het stallencomplex zijn het het hele jaar door geopend. Regelmatig vind je op internet leuke aanbiedingen, kortingscodes en speciale acties voor Paleis het Loo. WIl je een goedkoop dagje weg op de Veluwe? Houd hier dan rekening mee.