Dagje weg met peuter of kleuter: Het land van Jan Klaassen in Gelderland

Het Land van Jan Klaassen, een leuk attractiepark voor een dagje weg met kleuters en peuters.

Het Land van Jan Klaassen, een leuk attractiepark voor een dagje weg met kleuters en peuters.

Wil je een dagje weg met kleuters of peuters? Dan is het Land van Jan Klaassen een leuke bestemming. Dit pretpark bevindt zich in de provincie Gelderland en is eenvoudig bereikbaar met de auto. Ook met het OV is het Land van Jan Klaassen bereikbaar, reken dan wel op een wandeling van 10 minuten.

Het Land van Jan Klaassen is, zoals de naam al doet vermoeden, een pretpark dat is gemaakt rondom een poppentheater. Dit poppentheater mag zich het grootste van Nederland noemen. Op een aantal momenten verdeeld over de dag kun je in het poppentheater kijken naar leuke voorstellingen. Hiervoor hoeft niet apart betaald te worden.

Naast de poppenvoorstellingen vind je in het Land van Jan Klaassen ook een groot aantal leuke attracties voor jonge kinderen. Zo is er een groot buitenspeelpark dat op dagen met mooi weer uren vermaak biedt. Bijzonder leuk zijn de 4baans glijbaan waarvan je extra hard kun afglijden. Maar ook het treintje zal bij jongere kinderen hoge ogen gooien.

Ook voor een dagje weg met slecht weer

Op dagen met minder mooi weer kan het vinden van een leuke bestemming voor een dagje weg wel eens lastig zijn. Het Land van Jan Klaassen is op dit soort dagen dan een goeie tip. Want naast het poppentheater, waar je altijd droog zit, is er ook een indoor-speelparadijs met een groot aantal leuke attracties voor kleuters, peuters en iets oudere kinderen.

Verder kun je uiteraard lekker eten en drinken in het pretpark. Er zijn op verschillende plekken gezellige horeca-gelegenheden te vinden waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. Wil je liever een goedkoop dagje weg? Neem dan je eigen eten en drinken mee want dat is uiteraard gewoon toegestaan.