Dagje uit op de Veluwe: het Zandsculpturenfestijn in Garderen

Garderen is een dorp gelegen op de Veluwe in het westen van de provincie Gelderland. Naast een enorm aanbod aan wandel- fiets en mountainbike mogelijkheden door haar mooie ligging op de Veluwe biedt Garderen ook genoeg andere leuke tips voor dagjes uit. Zo vindt er in Garderen elk jaar een groot feest plaats waarbij kunstenaars afkomstig uit landen over de hele wereld de mooiste zandsculpturen maken.

Het Veluws Zandsculpturenfestijn, zoals het feest voluit heet, vindt elk jaar plaats. De opening van het festijn is begin april waarna de zandsculpturen tot het het begin van november te zien blijven. Door de unieke opzet van het zandsculpturenfestijn is een dagje uit naar deze attractie een uniek en leerzaam dagje uit. Vanwege de lage prijs van een toegangskaartje is een bezoek aan het Zandsculpturenfestijn ook nog eens een (aanvulling op een) goedkoop dagje uit.

Dagje uit in Gelderland: zandsculpturen op de Veluwe.

Dagje uit in Gelderland: zandsculpturen op de Veluwe.

Unieke sfeer

De prachtige kunstwerken gemaakt van zand en de mooie omgeving van het terrein waar het festijn plaatsvindt zorgen voor een unieke sfeer. Jaarlijks bezoeken veel toeristen die naar de Veluwe komen om lekker te wandelen of fietsen dan ook het Zandsculpturenfestijn. Ook bij veel buitenlandse toeristen is het festijn al jaren een populaire bestemming voor een leerzaam maar bovenal leuk dagje uit tijdens een vakantie in Nederland.

Eten en drinken

Naast de prachtige zandsculpturen is het op het terrein waar de expositie plaatsvindt ook mogelijk om te genieten van een lekker kopje koffie of een complete lunch. Daarnaast is het mogelijk om in de lunchroom een high-tea te bestellen.

Een bezoek aan de Zandsculpturen in Garderen is heel goed te combineren met een prachtige fiets- of wandeltocht op de Veluwe. Zeker als afsluiting van een dagje uit op de Veluwe is een bezoek aan het Zandsculpturenfestijn erg leuk.