Dagje uit: Wandelen op de Veluwe

Ons eigen Nederland biedt volop mogelijkheden voor een leuk en ontspannen dagje uit. Wil je met je partner, kinderen of alleen een heerlijk dagje uit in de natuur? Ga dan eens wandelen op de Veluwe!

De Veluwe is het grootste bos van Nederland. De Veluwe maakt voor het grootste gedeelte deel uit van de provincie Gelderland. Door de centrale ligging van deze provincie is een dagje uit op de Veluwe eigenlijk voor iedereen in Nederland mogelijk.

Dagje uit in Nederland: wandelen op de Veluwe

Dagje uit in Nederland: wandelen op de Veluwe

Wil je een leuk dagje uit in Nederland en kies je voor een dagje uit in de prachtige natuur van de Veluwe? Dan kun je op verschillende plekken starten. Een van de plekken waar veel wandelingen beginnen (en eindigen) is bijvoorbeeld het Nationale Park de Hoge Veluwe. Dit nationale park is gelegen in het zuiden van de Veluwe, niet ver van Otterlo.

Wandelen op de Hoge Veluwe

De routes die je kunt lopen zijn allemaal uitgezet met behulp van gekleurde paaltjes. Deze ‘paaltjesroutes’, waarvan je er 9 hebt op het park, zijn divers opgezet. Je wandelt door bossen, over heidevelden en je steekt zandverstuivingen over. Elk van de wandelroutes is verschillend. Zo zijn er wandelingen voor mensen die maar een korte wandeling willen of kunnen maken. Voor de meer ervaren wandelaars zijn er ook langere tochten.

Naast het wandelen door middel van de gekleurde paaltjes kun je de Veluwe ook op andere manieren te voet verkennen. Zo zijn er GPS tochten en biedt het park lange afstandstochten aan. Voor het maken van GPS-tochten op de Hoge Veluwe is wel een GPS apparaat nodig. Zo’n GPS apparaat kan gehuurd worden bij een van de kantoren van het Nationale Park.

Wil je meer informatie over een dagje uit op de Veluwe waarbij het te voet verkennen van dit prachtige natuurgebied voorop staat? Bezoek dan de website van Nationaal Park de Hoge Veluwe via deze link.