Culinair dagje uit: Wijnhoeve de Colonjes in Groesbeek

Op deze website vind je allerlei leuke dagjes uit voor in het weekend, op een vrije dag of tijdens je vakantie in Nederland. Vandaag een leuke tip voor een culinair dagje uit in de provincie Gelderland. In Groesbeek, een dorp in het zuidoosten van Gelderland, is namelijk Wijnhoeve de Colonjes gelegen. Een echte biologische wijngaard waar je wijn kunt kopen maar waar je ook leuke excursies en wijnproeverijen kunt doen.

Wijnhoeve de Colonjes is een van de bekendste wijnproducenten van Nederland. Als je wijn koopt van Nederlandse origine dan is deze in veel gevallen afkomstig van deze Wijnhoeve in Groesbeek. Verdeeld over een aantal percelen verbouwd men tien verschillende druivensoorten waarvan zowel rode, witte, rosé en mousserende wijn van wordt gemaakt. Als je een van de lekkere wijnen wil kopen van wijnhoeve de Colonjes dan kan dat via de webshop van het bedrijf.

Vakantie in Nederland? Culinair dagje uit: wijn proeven.

Culinair dagje uit: wijn proeven in Groesbeek.

Culinair dagje uit voor volwassenen

Een excursie op een wijngaard of een wijnproeverij is natuurlijk vooral een leuk dagje uit voor volwassenen. Kinderen mogen mee, maar zij mogen uiteraard geen wijn proeven. Daarom is de entree voor kinderen gratis. Een dagje uit naar Wijnhoeve de Colonjes is alleen mogelijk in een groter gezelschap: een minimum aantal van 15 deelnemers is verplicht. Daarnaast is het op een aantal zondagen door het jaar mogelijk om in te tekenen op een wijnproeverij en rondleiding.

Tijdens een rondleiding en proeverij krijgen bezoekers een uitgebreid kijkje in de keuken van Wijnhoeve de Colonjes. Zo worden de wijngaarden bekeken, kan een kijkje genomen worden in de nieuwe proeftuin en wordt er uitgebreid verteld over de werkwijze van de Colonjes. Verder wordt er verteld over het proces van wijn maken, volgt een uitleg over de wijnetiquette en is er ruimte voor een wijnbespreking.

Wil je een culinair dagje uit met een grotere groep volwassenen? Dan is een bezoek aan Wijnhoeve de Colonjes een erg leuk idee. Houd wel rekening met de minimale groepsgrootte van 15 personen, of teken anders in op een van de zondagen waarop de Colonjes speciale arrangementen biedt. Meer informatie over dit dagje uit op de website van Wijnhoeve de Colonjes.