Kabouterland in Exloo, een leuk dagje weg met je peuter of kleuter

Kabouterland in Exloo (Drenthe).

Kabouterland in Exloo (Drenthe).

Kabouterland is een pretpark gericht op peuters, kleuters en jonge kinderen. Het park, gelegen in het Drentse Exloo, is in de zomermaanden juli en augustus elke dag geopend terwijl in het voor- en naseizoen het park alleen op maandag gesloten is. Wil je een leuk dagje weg (of een ochtend of middag) met je peuter of kleuter? Bezoek dan Kleuterland in Exloo. Lees hier alles over dit pretpark voor jonge kinderen.

Kabouterland is een klein en overzichtelijk pretpark met verschillende leuke speeltuinen voor kleine kinderen. Buiten zijn prachtige speeltuinen met glijbanen, klimtoestellen en andere attracties. Verder vind je in het hele park allerlei verwijzingen naar het thema ‘kabouters’. Door de mooie uitwerking van dat thema zullen kinderen dat natuurlijk fantastisch vinden.

Naast speeltoestellen en leuke attracties voor kinderen is een deel van Kabouterland ingericht als dierenpark. Verdeeld over een groot aantal verblijven bevinden zich ongeveer 40 exotische diersoorten in het Kabouterland. Zo kunnen kinderen die van dieren houden hun hart ophalen: zij kunnen zien hoe elk van de diersoorten in het park leeft en wat deze dieren eten.

Ook met slecht weer een leuk dagje weg in Drenthe

Is het slecht weer? Ook dan kunnen peuters, kleuters en jonge kinderen in Kabouterland heerlijk spelen.Een groot gedeelte van het park is namelijk overdekt. Ook binnen vind je veel speeltoestellen zoals glijbanen, klimrekken en andere attracties speciaal voor kleine kinderen.

Verder zijn ook alle dieren in de dierentuin gewoon te bekijken als het weer in Drenthe slecht is. En naast prachtige dieren uit verre streken vind je in het pretpark ook mooie exotische planten.

Eten en drinken

Op verschillendende plekken in Kabouterland kan eten en drinken gekocht worden. Voor de kinderen zijn er frietjes, ijsjes en limonade. Voor volwassenen is er uiteraard een lekker kopje koffie en zijn ook andere consumpties verkrijgbaar.

Wil je een goedkoop dagje weg met je jonge kinderen? Dan is het verstandig om je eigen eten en drinken mee te nemen (al zijn de prijzen in Kabouterland erg vriendelijk). Je kunt je eigen eten en drinken nuttigen op een van de leuke picknick plekken in het park.

Kabouterland: voor schoolreisjes en kinderfeestjes

Ook voor schoolreisjes en kinderfeestjes is Kabouterland een leuk idee. Groepen betalen een lagere entree-prijs en begeleiders mogen gratis naar binnen. Verder is het mogelijk om een arrangement te kopen waardoor er frietjes, een ijsje of drinken bij de prijs inbegrepen is.

Wil je goedkoop naar Kabouterland? Hou dan deze website en de website van Kabouterland in de gaten. Verder vind je in toeristische kranten die worden uitgegeven in Drenthe regelmatig acties en kortingsbonnen voor Kabouterland. Ook via de ANWB worden soms acties en kortingsbonnen voor Kabouterland aangeboden.