Dagjes weg in de meivakantie

Dagjes uit in de meivakantie

Dagjes uit in de meivakantie

De meivakantie kom er alweer aan. Vaak is het in die periode weer redelijk weer en kun je eigen land de leukste dagjes uit doen. Wil je tips voor leuke uitstapjes in eigen land tijdens de meivakantie? Dan hebben we er op deze pagina een aantal voor je verzameld. We hebben zowel dagjes uit verzameld die leuk zijn voor met de kinderen als dagjes weg voor volwassenen.

Data meivakantie 2016

Allereerst hierbij de data voor de meivakantie 2016 met daarbij de opmerking dat veel scholen twee weken vakantie geven. De week die hieronder staat is verplicht gesteld vanuit het Ministerie van Onderwijs. Veel scholen plakken hier een week voor zodat de meivakantie al begint op 23 april.

Basisonderwijs Noord 30 apr 2016 tot en met 8 mei 2016 Week 18
Midden 30 apr 2016 tot en met 8 mei 2016 Week 18
Zuid 30 apr 2016 tot en met 8 mei 2016 Week 18
Voortgezet onderwijs Noord 30 apr 2016 tot en met 8 mei 2016 Week 18
Midden 30 apr 2016 tot en met 8 mei 2016 Week 18
Zuid 30 apr 2016 tot en met 8 mei 2016 Week 18

Dagjes uit in de meivakantie

Dierentuin

Dagje uit in de meivakantie: naar de dierentuin

Dagje uit in de meivakantie: naar de dierentuin

De dierentuinen zijn op hun mooist in de lente. Je kunt er veel jonge dieren zien en ook de bomen en planten in de grotere dierentuinen zijn weer volop in het blad en in bloei. En als het mooi weer is vind je in alle dierentuinen leuke speelplekken voor jonge en wat oudere kinderen.

Een van de dierentuinen die je bijvoorbeeld kunt bezoeken is het centraal in Nederland gelegen Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een leuk park met een grote variëteit aan dieren. Deze dierentuin is vanaf begin april weer elke dag geopend.

Veluwe

Vind je een dierenpark te druk maar wil je wel graag zien hoe de natuur zich door de seizoenen ontwikkelt? Breng dan een bezoek aan de Veluwe. Al wandelend of fietsend zie je hoe dit prachtige natuurgebied in Nederland na een lange winterslaap weer uit de startblokken komt.

Naast de Veluwe kent Nederland nog een aantal prachtige plekken om heerlijk te wandelen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sallandse Heuvelrug in Overijssel of het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. Beide natuurgebieden zijn op hun mooiste in de lente!

Sauna

Lekker naar de sauna.

Lekker naar de sauna.

Met de zomer in het verschiet is het fijn om lekker in je vel te komen. En wat is er dan lekkerder en gezonder dan een heerlijk dagje naar de sauna. Veel sauna’s hebben rondom de meivakantie leuke aanbieden en acties voor een ontspannen dagje.

In de rubriek ‘dagjes weg naar de sauna‘ vind je een groot aantal sauna’s in Nederland. Maak je keuze, check de site voor een leuke aanbieding een boek je dagje uit!