Dagje uit met de kinderen: het verkeerspark in Assen

Verkeerspark in Assen - Dagje uit Drenthe

Het Verkeerspark in Assen

Het Verkeerspark in Assen is al sinds 1956 een populaire bestemming voor een leerzaam dagje uit met de kinderen. In het park, dat als slogan Jij bent de chauffeur hanteert, leren kinderen op een speelse manier wat voor verkeersregels er in Nederland gelden. De kers op de taart als je een dagje uit naar het Verkeerspark bent geweest is natuurlijk een echt theorie-examen afgenomen door een hoofdagent.

Het Verkeerspark is gelegen in de hoofdstad van de provincie Drenthe. Vooral als je op vakantie bent in Drenthe met kinderen in de leeftijd tot ongeveer 10 jaar dan is het verkeerspark een leuke bestemming voor een dagje uit. Het park is per auto goed te bereiken, als je gebruik maakt van het openbaar vervoer moet je reizen via het Centraal Station van Assen.

Kijk hier voor meer leuke dagjes uit in Drenthe.

Attracties verkeerspark

Belangrijkste attractie in het Verkeerspark is natuurlijk het circuit waar je met trapauto’s deel kunt nemen aan het verkeer. Vanaf een uitkijktoren wordt iedere verkeersdeelnemer goed in de gaten gehouden. En maak je per ongeluk een foutje dan helpt iemand je vanaf de verkeerstoren je snel weer op weg. Het circuit zorgt ervoor dat een dagje uit in het verkeerspark erg leerzaam is.

Naast het circuit waar je met trapauto’s kunt rondrijden biedt het verkeerspark ook genoeg andere attracties. Denk bijvoorbeeld aan karts waar je in kunt rondrijden, een monorail die je het hele park vanuit de lucht laat bekijken en natuurlijk de stoomtrein om het hele park goed in je op te kunnen nemen. Ook zijn er in het Verkeerspark in Assen luchtkussens en klimtoestellen.

Kortingscodes en aanbiedingen voor het Verkeerspark

Net zoals veel andere pretparken die een bezoek tijdens je vakantie in Nederland meer dan waard zijn biedt het verkeerspark in Assen regelmatig leuke kortingen op de entree-prijs. Ben je op zoek naar een kortingscode of actiecode voor het Verkeerspark hou dan de website van het park goed in de gaten. Ook in sommige tijdschriften vind je aanbiedingen en kortingscodes voor het Verkeerspark.