Dagje uit in Drenthe: het vlinderparadijs in Havelte

Drenthe is de provincie in Nederland voor fiets- en wandelvakanties. Toch zijn er ook genoeg andere dingen te bedenken voor leuke dagjes uit in Drenthe. Zijn de weersverwachtingen een beetje minder en ben je op zoek naar een leuk dagje uit in Drenthe voor een dag met minder mooi weer? Breng dan eens een bezoek aan het vlinderparadijs in Havelte.

Het vlinderparadijs in Havelte is een leuke bestemming voor een educatief dagje uit. Zeker in combinatie met een dagje uit naar Havelte waarbij de hunebedden en het mooie dorpje bezocht worden is het vlinderparadijs een echte aanrader.

Vlinderparadijs Papiliorama laat de mooiste vlinders zien in een nagebouwd stukje tropisch regenwoud. Je ziet de prachtigste vlinders zoeken naar nectar in een van de vele speciaal geplante bloemen. Naast het bekijken van vlinders en rupsen is er in het vlinderparadijs in Havelte ook genoeg te leren en te beleven over de vlinder.

Alle dagen open

Wil je leuk uitstapje tijdens je vakantie in Drenthe? Het vlinderparadijs in Havelte is bijna alle dagen open. De beste tijd om het vlinderparadijs te bezoeken is in de ochtend. Dan zijn de meeste vlinders actief. In de loop van dag zie je steeds minder vlinders vliegen, als het buiten donker wordt zoeken alle vlinders een rustig plekje. Daarom is het vlinderparadijs in de wintermaanden korter geopend dan in de zomer.

De prijzen voor een dagje uit naar het vlinderparadijs zijn erg vriendelijk. Volwassenen betalen 6 euro terwijl kinderen voor 4,50 naar binnen mogen. Een goedkoop dagje fietsen in het mooie Drenthe is dus prima te combineren met een bezoekje aan het vlinderparadijs. Houd er wel rekening mee dat een bezoek aan het vlinderparadijs geen hele dag duurt: het vlinderparadijs is leuk voor een paar uur, voor een hele dag is het park wellicht te klein.

Wil je een leuk dagje uit in Drenthe? Dan is een bezoekje aan het vlinderparadijs misschien een  leuk idee.

Wil je een leuk dagje uit in Drenthe? Dan is een bezoekje aan het vlinderparadijs misschien een leuk idee.