Dagje uit in Drenthe: bezoek het Monumentendorp Orvelte

Drenthe is misschien wel de meest toeristische provincie van Nederland. Wil je op vakantie in Nederland maar twijfel je nog over je bestemming? Dan is Drenthe absoluut het overwegen waard. Mooie dorpjes, leuke attracties en veel rust, natuur en ruimte. Voor een leuk dagje weg in Drenthe hoef je ook niet lang te zoeken: er zijn er namelijk genoeg. Bezoek bijvoorbeeld eens Orvelte. Dit monumentendorp is leuk voor een actief dagje uit, voor een dagje uit met de kinderen maar ook voor een romantisch dagje uit leent Orvelte zich zeker.

Leuk dagje uit: Orvelte in Drenthe

Leuk dagje uit: Orvelte in Drenthe

Orvelte is een monumentendorp: er wonen en werken gewoon mensen. Toch beleeft u tijdens een leuk dagje uit in Orvelte de geschiedenis in eigen persoon. Tijdens een wandeling komt u prachtige boerderijen en andere historische gebouwen tegen. Een groot aantal van deze bezienswaardigheden kunnen van binnen bekeken worden om te zien hoe de mensen in Drenthe vroeger leefden.

Activiteiten in en rondom Orvelte

Zo is er een smid die boven een echt vuur op traditionele wijze hoefijzers en andere ijzeren gebruiksvoorwerpen smeedt. Ook de glasblazer en klompenmaker vindt u in Orvelte. Zij maken op traditionele wijze prachtige glazen en authentieke klompen. Ook de kaasmakerij is bijzonder geschikt voor een informatief uurtje: deze fabriek maakt al sinds 1899 de lekkerste biologische kazen. Leuk voor een dagje uit met de kinderen!

Het centrum van Orvelte is het regelmatige decor voor bijzonder feesten, speciale jaarmarkten, theatervoorstellingen en andere bijzondere evenementen die zich bijzonder goed lenen voor een leuk dagje uit. Wilt u precies weten hoe het vroeger was in Orvelte? Boek dan een wandeling door het dorp met een gids die u alles vertelt over het dorp.

Ook buiten het centrum van Orvelte worden leuke activiteiten voor gezellige dagjes uit georganiseerd. Vooral voor mensen die van een actief dagje uit houden is er rondom het dorp genoeg te doen.

Actief dagje uit in Orvelte

Voor een actief dagje uit in Orvelte kunt u bijvoorbeeld eens gaan klootschieten. Deze traditionele sport wordt in Drenthe en Overijssel fanatiek beoefend. Ook voor leuke wandeltochten, gps-tochten en mooie fietsroutes zit u in Orvelte goed. In en rondom het dorp zijn prachtige wandeltochten uitgezet door het voor deze streek typerende landschap.