Gezellig het WK voetbal 2014 kijken

WK voetbal kijken in Nederland

WK voetbal kijken in Nederland

Het WK voetbal in Brazilie is inmiddels begonnen. Natuurlijk kun je thuis op televisie of op internet het WK voetbal kijken, maar veel gezelliger is het om het WK samen met andere mensen te kijken op een plein, in een kroeg of op straat. Op veel plekken in Nederland is het mogelijk om het WK voetbal samen met andere voetballiefhebbers te kijken.

Nederland Mexico buiten kijken

Het is je vast niet ontgaan, Nederland heeft zich in de poule des doods weten te plaatsen voor de achtste finale. En dat ook nog eens als nummer één en door een grote overwinning op Spanje. Nu dus de achtste finale waarin het Nederlands elftal het opneemt tegen de nummer twee uit de poule met Brazilië. En gelukkig is dat niet Brazilië maar speelt het Nederlands elftal komende zondag (29 juni) tegen Mexico. Wil je Nederland Mexico om een plek in de kwartfinales van het WK 2014 buiten, in een cafe of op een plein kijken? Dan vind je op deze pagina een aantal leuke tips om live voetbal te kijken samen met andere mensen.

Kwartfinale: Nederland – Costa Rica

Nederland heeft, zoals je ongetwijfeld weet, de kwartfinales van het WK voetbal gehaald. De wedstrijd Nederland Costa Rica wordt op veel minder plekken buiten vertoond. Zo mag 538 in Amsterdam deze nieuwe WK wedstrijd met het Nederlands elftal niet buiten op het Museumplein laten zien. Vooral door het late tijdstip is de gemeente Amsterdam van mening dat het buiten vertonen van de wedstrijd niet kan. Of het in andere steden, denk aan Rotterdam of Groningen waar het tijdens de vorige WK wedstrijden erg gezellig was, wel mogelijk zal zijn om Nederland Costa Rica buiten bekijken is vooralsnog niet duidelijk…

Wil je een gezellig dagje weg naar een grote stad? Combineer dat dagje weg dan met een leuke wedstrijd van het WK die je kijkt samen met andere mensen in een kroeg of op straat. Onder het genot van een drankje en een snack samen kijken naar de wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Brazilie kan onder andere op de volgende plekken.

WK voetbal kijken in Amsterdam

In Amsterdam is het op veel plekken mogelijk om het WK te kijken. Natuurlijk vind je in veel kroegen in Amsterdam schermen. Het zal lastig zijn om een kroeg te vinden waar je geen voetbal kunt kijken. Ook op een aantal stations in onze hoofdstad is het mogelijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van het Nederlands elftal. In samenwerking met de stad Amsterdam toont de NS live tussenstanden van de wedstrijden van Oranje op haar informatieborden.

Wil je voetbal kijken in een unieke sfeer? Dan is het museumplein in Amsterdam de beste plek. Daar organiseert Radio538 haar eigen voetbal-evenement. Tijdens het vorige WK keken op het Museumplein in Amsterdam ruim 180.000 mensen naar de wedstrijden van het Nederlands elftal. Naast de wedstrijd vinden er op het Musuemplein voorafgaand aan de wedstrijd ook leuke optredens plaats. Wil je live het WK voetbal kijken in Amsterdam? Dan is het Museumplein een leuke tip voor een gezellige dagje weg naar Amsterdam.

Live voetbal in Rotterdam

Ook in Rotterdam kun je op veel plekken naar het WK voetbal 2014 kijken. Helaas biedt Rotterdam voor de eerste wedstrijd tegen Spanje geen groot evenement zoals 538 dat organiseert in Amsterdam. Wel kun je in Rotterdam in bijna alle kroegen het WK live volgen. Een goeie tip voor het kijken naar het WK in Rotterdam is de befaamde Biergarten aan de Schiestraat.

Naast heerlijke Duitse biertjes is vooral de gezellige sfeer een van de redenen waarom je tijdens een dagje weg naar Rotterdam juist in deze kroeg voetbal zou moeten kijken. Daarnaast doet de naam van de kroeg hopen dat Nederland tijdens dit WK tegenover Duitsland komt te staan. De eigenaar van de Biergarten kroeg heeft voor de wedstrijd tegen Spanje in ieder geval lekkere Spaanse hapjes op het menu staan.

WK voetbal in andere steden

Naast live WK voetbal in Rotterdam en Amsterdam kun je ook in veel andere steden WK voetbalwedstrijden kijken. Of je nu in Groningen of juist in Maastricht, Haarlem of Utrecht zit, in elke stad is het mogelijk om in kroegen, op straat en op pleinen live naar de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken. Gebruik Google om te kijken waar in de waar jij stad bevindt het WK voetbal live te volgen is.